Суперкарите винаги са въплъщавали в себе си новите технологии. В

...
Суперкарите винаги са въплъщавали в себе си новите технологии. В
Коментари Харесай

Най-бързите нови коли с атмосферни мотори

Суперкарите постоянно са въплъщавали в себе си новите технологии. В наши дни огромна част от тези свръхтехнологични коли са снабдени с турбокомпресори, както и с хибридни силови трактове. Появиха се и първите електрически суперкари, само че все пак към момента има такива, които се числят към остарялата школа. Те са суперкари, снабдени с типичен високооборотни атмосферни мотори. Те към момента могат да се конкурират с турбо и хибридни мотори, а в този момент ще ви покажем най-бързите от тях

Ferrari 812 Superfast


Говори се, че това ще е последната "атмосферка " на Скудерията. Тя е снабдена с 6.5-литров V-образен дванайсетцилиндров мотор, който се смята за върха на италианската инженерна мисъл. 800 коня без турбокомпресор и ускоряване до 100 за 2.9 секунди. Максималната скорост на Ferrari 812 Superfast е 340 км/ч.

Pagani Zonda 760


Безсмъртният суперкар, който към момента не е свален от произвеждане разполага със 7.3-литров V12 мотор, мощността на който е 760 конски сили. Тази кола може да доближи оптималната скорост от 350 км/ч , а ускорението от място до 100 км/ч е към 3 секунди. Такъв суперкар има и международният първенец от Ф1 Люис Хамилтън.

Lamborghini Centenario


Купето и роудстърът Lamborghini Centenario бяха пуснати в чест на 100-годишнината от рождението на създателя на марката Феручо Ламборгини. Колата е снабдена с 6.5-литров V12 мотор, който е с мощност от 770 коня. Колата форсира от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди и развива оптималната скорост 355 км/ч .

Aston Martin Vulcan


Пистовият суперкар Aston Martin Vulcan впечатлява и най-известните автомобилни експерти. Двигател с размер седем литра, още веднъж V12 и мощност от 811 конски сили. Ускорение от 0 до 100 км/ч - 2.9 секунди и оптималната скорост 360 км/ч . За страдание тази кола е предопределена единствено за писта.

Бонус: McLaren F1


Странно е, само че е реалност, че всички нови суперкари с атмосферни мотори, които изброихме нагоре към момента не могат да доближат до паметния деец от 1994 година McLaren F1. Този хиперкар развива оптималната скорост от 386 км/ч . Ускорението му е 3.2 секунди до 100, а всичко това идва от V12 мотор BMW с мощност 627 к.с.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР