Суперкарите са особена порода автомобили, но и сред тях има

...
Суперкарите са особена порода автомобили, но и сред тях има
Коментари Харесай

Тази кола бе продадена за $15 620 000

Суперкарите са особена порода коли, само че и измежду тях има такива, които умерено могат да се нарекат непреходни. Повечето суперкари идват и си отиват, само че първият пътен автомобил, основан от тима McLaren е доста повече от суперкар.



Това е най-бързия граждански автомобил за своето време. От него са създадени единствено 106 автомобила, от които единствено 72 за цивилна приложимост. Днес McLaren F1 към момента държи върха за най-бърз сериен автомобил с атмосферен мотор.

Въпросният образец, който виждате на фотосите е първият импортиран в Съединени американски щати и надлежно узаконен за придвижване по щатската пътна мрежа. Той престоява в гаража на своя притежател 22 години - време за което колата навърта 9 600 благи.



Голяма част от пробега е навъртяна незабавно откакто първият му притежател го взима от завода в Уокинг и с двама другари прави обиколка на Европа, минавайки през Франция, Германия, Белгия и Холандия.

Днес колата се намира в съвършено положение, а през предходната година този McLaren F1 със сериен номер 37 беше продаден на търг за колосалната сума от $15 620 000. Тази кола обаче ще продължи да нараства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР