Супербурята Сиара удари северната част на Европа и Великобритания. Заради

...
Супербурята Сиара удари северната част на Европа и Великобритания. Заради
Коментари Харесай

Българка приземи успешно самолет в Лондон въпреки супербурята Сиара

Супербурята " Сиара " удари северната част на Европа и Англия. Заради свирепия вятър и проливните дъждове се стигна до транспортен безпорядък и анулирани полети. Един от самолетите, които се приземиха сполучливо на летище " Хийтроу " в Лондон, макар жестоката стихия, беше ръководен от българка и екипажа й.
" Като дребна желаех да стана хирург. Нещата се трансформираха инцидентно. Започнах да хвърча на дребни самолети в аероклуб. Буквално за месец взех решение, че ще ставам боен водач. За мой шанс по това време в Долна Митрополия не се одобряваха дами в летателни специалности. Тогава открих компетентност " Авиационна техника " в Техническия университет, където всяка година страната финансира 10 души в образованието им за водачи. За два месеца ми се наложи да се приготвя за изпитите по математика ", споделя пред Нова телевизия пълководец Райна Косева.
" Всички ми споделяха, че тази работа е за мъже. Инструкторите обясняваха, че ние би трябвало да сме майки, а не да сме в самолетите. Сега, когато имам ранни полети, в действителност ги разбирам. Харесва ми да си мисля, че децата нямат избор и привикват ", добавя тя.
Приземяването на аероплан при мощен вятър наподобява рисково даже в профил. " В нашата специалност несъмнено не се вършат опити, а всичко е подчинено на правила, които ние съответно съблюдаваме ", сподели още Райна Косева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР