Суперагентът Мино Райола даде пространно интервю за Би Би Си,

...
Суперагентът Мино Райола даде пространно интервю за Би Би Си,
Коментари Харесай

Мино Райола: Когато си кажа мнението, всички в Англия полудяват

Суперагентът Мино Райола даде просторно изявление за " Би Би Си ", в което приказва за клиентите си Ерлинг Холанд и Пол Погба, за реакциите след неговите изявления и за рецензиите към неговата работа.

Според него пандемията и финансовите последици няма да се отразят съществено на заплатите и прехвърлянията на най-хубавите футболисти, какъвто е Холанд. " Не мисля, че има връзка. За изключителни гении постоянно има място ", съобщи сътрудникът.

" Всички гледат към Ерлингкато едно от евентуалните нови звезди на бъдещето, тъй като е толкоз мъчно да правиш това, което той прави, на неговата възраст. Той ще бъде една от звездите на идващото десетилетие, тъй като звезди като Ибрахимович, Роналдо и Меси са на възраст, на която всеки се пита какъв брой още ще им се радваме.

Има най-много 10 клуба, които могат да си разрешат да купят Холанд и да му предложат платформа след Дортмунд. Четири от тези клубове са в Англия. Не мисля, че има състезателен шеф или треньор, който би споделил, че не го желае. Това е като че ли да кажеш: " Има ли тим от Формула 1, който да не желае да има Люис Хамилтън ", показа Райола.

Mino Raiola on Erling Haaland: “Only 10 clubs in the world have the economic power to buy Haaland and four of them are teams in the Premier League. I don't think there's a manager or sports director in the world who would say that he’s not interested in Haaland. "

(Source: BBC)
— Transfer News Live (@DeadlineDayLive)
Той изясни, че не има вяра неговите изявления да се отразяват на играчи или тимове. През декември думите му, че времето на Пол Погба в Манчестър Юнайтед е към края си провокира остри реакции.

" Просто изказах мнението си, не съм желал да сътворявам проблеми. Не мисля, че е дестабилизирало някой, тъй като те имаха страхотна серия и даже бяха преди всичко в един интервал. Мислите ли, че огромни играчи като Пол Погба или Оле Гунар Солскяер, които са печелили всичко, могат да се дестабилизират от това, което Мино Райола споделя? Моля ви. Но няма да приказвам за това повече. Прави живота малко по-скучен, само че това е ", добави той.

Сред клиентите му са или са били Ромелу Лукаку, Марио Балотели и Матайс Де Лихт, а методът му води до серия от конфликти с мениджъри като Алекс Фъргюсън, Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Райола споделя, че си е научил урока: " Когато си кажа мнението, всички в Англия полудяват. Аз съм най-лошият сътрудник или най-хубавият, а клубовете са толкоз уплашени от публиката и публицистите, че се научих да не приказвам толкоз доста ".

" Whenever I tell my opinion, everyone in England goes berserk. "

'Super-agent' Mino Raiola has spoken exclusively to about Erling Braut Haaland, Paul Pogba, scrapping relegation and the future of football.
— BBC Sport (@BBCSport)
Според него усещането, което свързва работата на един сътрудник с лакомия не е правилно, макар че е изкарал към 41 милиона паунда от прехвърлянето на Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед.

" Не е прелестно да слушат едно и също предрешение. Вероятно хората се питат: щом този човек е толкоз лаком и толкоз неприятен, за какво всичките му играчи са щастливи и остават при него? Бих излъгъл, в случай че кажа, че това не ми въздейства. Как може да оценявате дали съм добър сътрудник на Ибрахимович? Единственият, който може да съди за това е самият Ибра.

Нямам власт и въздействие. Работата ми е да намеря най-хубавата договорка за моя състезател. Нищо повече. Това е обвързвано с голям брой услуги, за които хората не знаят. Моите играчи не ме назовават паразит, а те са хората, за които работя. Вълнува ме само по какъв начин ме назовават те ",
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР