Сунгурларе. Говорим за Европа, но ние самите сме Европа. Усилията

...
Сунгурларе. Говорим за Европа, но ние самите сме Европа. Усилията
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г.: Кандидатът за евродепутат Ивелина Василева в Сунгурларе: Европа подкрепя всяка българска община

Сунгурларе. Говорим за Европа, само че ние самите сме Европа. Усилията ни в последните години са ориентирани към възстановяване на живота на хората и инфраструктурата в обитаемоте места. Отделят се средства за всички общини, без да бъдат делени по отношение на това към коя политическа мощ принадлежи кметът на общината. Това е повода през миналата година посредством постановления на Министерски съвет да се провиснал средства – над 1 500 000 лева за община Сунгурларе. С тях бе вложено в инфраструктура, нужна и значима за обитаемоте места и връзката сред тях. Това съобщи претендентът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева пред близо 250 поданици на община Сунгурларе, оповестиха от пресцентъра на партията . В препълнената зала на читалище „ Просвета “ в града тя показа акценти от политическата платформа на ГЕРБ за евроизборите. На полемиката участваха националният представител Галя Желязкова, общинският координатор на ГЕРБ Мария Димитрова, общински съветници.
Ивелина Василева напомни, че в община Сунгурларе към този момент се оправдават улици в няколко обитаеми места с отпуснати 600 000 лева от държавното управление. „ Един от значимите планове, който към този момент е в напреднала фаза, е ремонтът на значимата пътна артерия Лозарево – Черница – Сунгурларе – Славянци – Чубра с дължина близо 12 км. За него бяха отпуснати над 7 млн. лева през декември 2018 година с решение на Министерски съвет. Площадът на село Чубра също закупи нов образ. Училища бяха ремонтирани и беше основана приветлива, съвременна образователна среда за децата и техните възпитатели. Сред целите ни е нарастване на заплащането на учителите. Успоредно с възстановяване на заплащането, напъните са ориентирани и към повишение на квалификацията, с цел да бъде учителската специалност привлекателна и за младежите “, показа още претендентът за евродепутат.
Василева акцентира, че европейските избори на 26 май са извънредно значими за решенията, които се взимат, свързани с бъдещото развиване на страната ни. „ България е Европа, нашият район също е част от европейското семейство. Важно е неговите ползи да бъдат отстоявани на европейско равнище, както и националните. Затова е належащо в Европейския парламент да има знаещи и можещи хора, които познават работата на институциите. За нас е значимо хората в България да живеят почтено, да имат почтено възнаграждение, да пазиме родното произвеждане и земеделие. Да няма двойни стандарти и разпоредбите да важат еднообразно за всички европейци “, добави още претендентът за евродепутат.
По време на полемиката общинският координатор Мария Димитрова благодари на Ивелина Василева за работата й през миналите години като министър на околната среда и водите и като ръководител на парламентарната Комисия по околната среда и водите по въпроси, свързани с развиването на община Сунгурларе.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР