Сунак и Моди се срещат за разговори, докато индийският премиер казва, че е постигнат консенсус между лидерите на Г-20

...
Формулировката около войната в Украйна се оказа спорна в навечерието
Коментари Харесай

Формулировката около войната в Украйна се оказа спорна в навечерието на уикенда, заплашвайки да напусне срещата на върха без лидери декларация за първи път в 20-годишната й история.

Лидерите постигнаха компромис относно езика, използван за описание на войната, въпреки че подробности все още не са публикувани.

Може да бъде подобен на езика, използван на миналогодишната среща на върха, където се отбелязва, че докато повечето нации осъдиха инвазията на Русия, имаше и различни мнения.

Г-н Сунак ще присъства на срещата на върха на Г-20.

„Това е исторически момент за Индия, но и за света по начина, по който го направихте“, каза той на г-н Моди.

Лидерите се прегърнаха, докато се срещаха, а г-н Сунак коментира: „Всички е развълнуван, всички са горди, изглежда страхотно."

Двойката обсъди преговорите около потенциална сделка за свободна търговия между Обединеното кралство и Индия по време на двустранната среща.

Риши Сунак пристига в Делхи за G20

Въпреки че г-н Сунак беше положителен за напредъка на преговорите преди срещата, той предупреди, че сделката „не е даденост“.

Говорейки с репортери на път за срещата, той каза „огромни напредък" беше постигнат по търговска сделка, но това "не беше основната цел на това пътуване".

"Тези неща са много работа и много време. Ето защо никога не съм поставял изкуствен краен срок на тези търговски сделки, винаги съм казвал, че не трябва да жертваме качеството за сметка на скоростта. И ние трябва да завършим с нещо, което работи наистина и за двете страни."

Второ посещение в Индия се обсъжда за по-късно тази година, като се надяваме тогава да бъде постигнато споразумение.

< p>Борис Джонсън и Лиз Тръс поставиха краен срок за сделка до Дивали през октомври миналата година, но г-н Сунак отхвърли този график, настоявайки за по-задълбочена сделка спрямо такава, постигната бързо.

Преди това той каза на кабинета колеги, той не иска проста сделка за стоки, а цялостна сделка, която се занимава с проблемите около услугите.

Прочетете повече:
Търговската сделка с Индия не е гарантирана скоро - ето защо
Индия: Сектантското насилие между индуси и мюсюлмани се увеличава

Изображение: Съпругата на Риши Сунак, Акшата Мурти (в средата) в програмата на съпрузите на срещата на върха на Г-20. Снимка: Алис Ходжсън/Даунинг стрийт No 10

Сделката е Съобщава се, че се задържа от редица проблеми, включително несъгласие относно броя на визите за индийци за работа в Обединеното кралство и различия относно нивото на достъп, който британските производители на автомобили трябва да получат до пазара на Индия от 1,4 милиарда души.

На други места по време на срещата на върха лидерите предоставиха постоянно членство на Африканския съюз в опит да направят Г-20 по-представителна.

Дневният ред на Г-20 включваше въпроси от критично значение за развиващите се нации, включително алтернативни горива като водород, ресурс ефективност, продоволствена сигурност и разработване на обща рамка за цифрова публична инфраструктура.

Очаква се срещата на върха да бъде доминирана от Запада и неговите съюзници, като войната в Украйна се очертава да бъде голяма. Китайският президент Си Дзинпин пропуска срещата и вместо него изпрати премиера Ли Цян, а Владимир Путин изпрати външния министър Сергей Лавров на негово място.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР