Summer Game Fest 2022 се оказа толкова силен, колкото и

...
Summer Game Fest 2022 се оказа толкова силен, колкото и
Коментари Харесай

The Last of Us излиза и за персонални компютри

Summer Game Fest 2022 се оказа толкоз мощен, колкото и се очакваше. Дигитално провелото се гейм експо беше източник на голям брой анонси, кой от кой по-вълнуващ – филмови откъси, геймплей, изявленията. Ако има нещо, което се открояваше нощес, то беше един специфичен анонс, пристигнал от Naughty Dog.

След години на очаквания, спекулации и клюки, студиото зад Uncharted ни сервира новината, която мнозина чакахме от дълго време: първият The Last of Us ще излезе и за лични компютри! Засега няма детайлности за PC версията на играта и евентуално появяването ѝ на бял свят няма да е скоро, само че значимото е, че тя към този момент е сигурна.

Това обаче не беше единственото, което разкриха Naughty по време на Summer Game Fest. Студиото удостовери появяването на The Last Of Us I за платформата на PlayStation 5.

„Създадохме един осъвременен геймплей, усъвършенствани контроли и разширени функционалности за досегаемост в това сингълплейър прекарване, с цел да позволим на още повече хора да се насладят на играта. Ефектите, проучването на средата и системите за пердах – всички те бяха усъвършенствани. Възползвайки се от мощния хардуер на PS5, ние също по този начин интегрирахме 3D Audio, хаптичните контроли и адаптивните спусъци. Както игралите към този момент играта, по този начин и тези, които занапред ще я играят ще получат опцията да преживеят The Last of Us Part I и предисторията му Left Behind по един напълно нов начин“, Naughty в блога на PlayStation. Работата по това издание е предоставена на Матю Галант и Шон Ескейг, като първият е неин игрови шеф, а вторият – креативен шеф. The Last of Us Part I излиза на 02.09.2022 извънредно за PlayStation 5. Но и тези два анонса не бяха единственото, което споделиха от студиото нощес. Naughty Dog заяви, че Factions, мултиплейърният съставен елемент се завръща във втората част на The Last of Us. Той ще бъде независима и пълноценна игра.

По отношение на телевизионните серии, разработвани от Naughty Dog и HBO бива разкрито, че Трой Бейкър и Ашли Джонсън, изиграли надлежно Джоел и Ели в истинската игра, ще получат значими роля в плана. Режисурата му е поета от Крейг Мазин, прочут с различен сериал на HBO – „Чернобил“, а сюжетът е дело на Нийл Дръкман, креативен шеф на истинската игра и Мазин. Дръкман ще е и режисьор на един от епизодите, прецизират Naughty Dog. Главните функции в поредицата са поети от Педро Паскал („Мандалорианецът“, „Жената-чудо 1984“) и Бела Рамзи (Лиана Мормонт от „Игра на тронове“).

И за последно, студиото разгласи, че предварителните поръчки на The Last of Us Part I за PS5 към този момент са открити. Играта идва в общоприетоо издание, както и в първокласно цифрово издание.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР