Сумите за купения вот за тези избори са по-високи -

...
Сумите за купения вот за тези избори са по-високи -
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Вотът тази година е по-скъп, предлагат се по 100-150 лв. на глас

Сумите за купения избор за тези избори са по-високи - оферират се по 100-150 лева на глас.
 
Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи, комисар Петър Тодоров, в коментар на акциите в страната против купения избор.

 

В цялата страна текат голям брой профилирани полицейски интервенции по противопоставяне на купения избор. До момента са формирани над 64 досъдебни производства за нарушаване на предизборното законодателство. Над 350 оперативни и очевидни сигнали. Хванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този тип незаконна активност. Специализирани полицейски интервенции ще организираме в това число и в изборния ден, сподели той.

 

Главният секретар съобщи, че сумите, които се дават за изборите в този момент са по-високи.

 

Сумите са по-високи от предходните избори от 100 лв. нагоре до 150 лв., имаме данни и за корпоративен избор и за даване на обществени услуги от някои администрации. Има и класическите схеми за опрощаване на сметки и предоставяне на пари, съобщи основен комисар Тодоров.

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разяснява и битката с пътната сигурност и по-високите наказания, които влизат в действие.
 
Да се залага единствено на нарастване на санкциите е заблуда. Този комплект от ограничения включва, както възстановяване на инфраструктурата, по този начин и образование на водачите и подрастващото потомство, а също и нови законодателни промени, за които ние настояваме още от ноември месец. Внесохме в министерството един създаден вид за законодателни промени, които не бяха признати. Без обаче този комплект от ограничения няма по какъв начин да се случат нещата в вярна посока. Колкото и да завишаваме санкциите и сътрудниците да извършват вярно отговорностите си и да участват на пътя, сами разбирате, че не можем на всяко кръстовище да сложим по един служител на реда, съобщи основен комисар Петър Тодоров. 

 

На публична гала пред постройката на Министерство на вътрешните работи Бургас бяха връчени 10 револвера “Валтер ” и 17 електропреносими револвера “тейзър ”, с които да се възобнови оръжейната система в Министерство на вътрешните работи с по-нови и модерни късоцевни оръжия, съобщи кореспондентът на БГНЕС от черноморския град.

 

Пистолетите са предопределени за чиновниците на “специализираните полицейски сили ” към ОДМВР-Бургас и за чиновници от районните ръководства в региона – 17 тейзера. В церемонията участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров и шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

 

Източник: БГНЕС

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР