Сумата от 166 хил.лв да бъде отпусната от хазната за

...
Сумата от 166 хил.лв да бъде отпусната от хазната за
Коментари Харесай

Отпускат 166 хил.лв. за гориво на театрите във Варна

Сумата от 166 хил.лв да бъде отпусната от хазната за гориво на варненските театри, реши на днешното съвещание комисията „ Култура и духовно развиване “. Средствата от общинския бюджет на Варна са за закупуване на гориво за Театрално-музикалния продуцентски център и Кукления спектакъл.

Дейността и издръжката на читалищата ще коства на локалната хазна 1,4 млн. лв.. Подобно ще е финансирането и за библиотеките – 1,27 млн. лв.. За музеите и галериите с районен темперамент са планувани 3 млн. лв..

Проектобюджетът за функционалност „ Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело “ е в размер на 29 млн. лв.. Близо 3,5 млн. лв. от тях са за образуване и финансово подкрепяне на интернационалните и локални културни прояви, като има завишение по отношение на предходната година с към 100 хиляди лв.. Бюджетът за общинския фонд „ Култура “, който влиза в това перо, е в размер на 1 млн. лв..

На днешната комисия преизбраха и външните специалисти към фонд „ Култура “. Мандатът на експертите изтече, само че защото работата им до момента беше доста сполучлива, бе решено те да продължат да правят оценка плановете. В състава на Експертния съвет влизат Симеон Лютаков („ Сценични изкуства ”), Кремена Цанкова („ Визуални изкуства ”), Росица Тодорова („ Литература ”), арх. Владимир Попов („ Културно-историческо завещание “), Димитър Дермански („ Филмово изкуство “) и Страцимир Павлов („ Музика “).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР