Султанът на Малайзия Мухамед V предложи на поданиците си да

...
Султанът на Малайзия Мухамед V предложи на поданиците си да
Коментари Харесай

Султанът на тази страна иска да намали заплатата си, ако хората му платят държавния дълг

Султанът на Малайзия Мухамед V предложи на поданиците си да понижи своята заплата в отговор на тяхната подготвеност да оказват помощ за оправянето с големия държавен дълг.

Той удостовери, че ще понижи с 10% възнаграждението си до края на 2021 година, с цел да бъде съпричастен с готовността на жителите си в изплащането на отговорностите.

През предходната седмица стана ясно, че държавното управление в Малайзия ще сътвори специфичен фонд, в който хората непринудено могат да внасят пари за покриването с тях на част от държавния дълг.

 Държавата, която желае от жителите си да дарят пари за погасяване на големия й дълг
Държавата, която желае от жителите си да дарят пари за погасяване на големия й дълг

Задълженията на страната доближават 80% от Брутният вътрешен продукт

" Султанът е разчувстван от даренията на хората и желае да се причисли към тях ", съобщи представителят на султана, представен от Business Insider.

На годишна база Мухамед V получава над 1,05 милиона малайзийски рингита или към 260 хиляди $. В допълнение получава още над половин милион рингита.

Наскоро новото държавно управление в Малайзия разгласи, че държавният дълг е достигнал 1 трилион малайзийски рингита или 250,8 милиарда $. Той се равнява на 80% от брутния вътрешен артикул на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР