Сули Сеферов избра Пловдив за юбилейната си изложба. Художникът, роден

...
Сули Сеферов избра Пловдив за юбилейната си изложба. Художникът, роден
Коментари Харесай

Сули Сеферов представи юбилейната си изложба в Пловдив

Сули Сеферов избра Пловдив за юбилейната си галерия. Художникът, роден в София, посрещна 80-ия си рожден ден с галерия в изложба Артистика ".

В картините на Сули Сеферов са вплетени доста истории и легенди от Балканите. При неизброимите си пътувания художникът постоянно е подчертавал своите балкански корени.

Затова парченце от тях през днешния ден живее в фамозни сбирки, като тези на музея " Лудвиг " в Кьолн, Пушкинския музей в Москва, съвсем всички галерии в България и голям брой частни сбирки.

Новите му живописни композиции са направени особено за юбилейната галерия. За поддръжка в почетната изява създателят е поканил другари и съидейници - до творбите на Сеферов статуи и платна са подредили Евгений Кузманов и Тодор Тодоров, а поетесата Кети Бозукова показа стихосбирки, илюстрирани от юбиляра.

" Цялото ми творчество, откогато съм почнал да рисувам, е подчинено навръх митологията на балканските страни. Животът – традиционен, не в този смисъл – суровият, а в този, в който са ме възпитали моите родители. Където децата почитат възрастните и възрастните обичат децата. Хората живеят с възприятие за общественост ", съобщи художникът Сули Сеферов.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР