Сухопътните войски ще проведат двустепенно командно-щабно учение Балкан 22“ с

...
Сухопътните войски ще проведат двустепенно командно-щабно учение Балкан 22“ с
Коментари Харесай

Сухопътните войски ще проведат учението „Балкан 22“

Сухопътните войски ще проведат двустепенно командно-щабно обучение „ Балкан 22 “ с войски за действителни дейности на местността.

Учението ще се организира от 13 до 20 октомври 2022 година на образователните полигони „ Корен “ и „ Сливница “ и в пунктовете за непрекъсната дислокация на формированията. В него ще вземат участие военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, щабове на формирования от състава на Сухопътните войски, както и сили и средства от Военновъздушните сили и Военномедицинска академия. В рамките на учението „ Балкан 22 “ две от формированията ще проведат и тактически учения с бойни стрелби. В тях ще вземат участие над 1500 военнослужещи и към 500 единици бойна, специфична и транспортна техника.

Темата на командно-щабното обучение „ Балкан 22 ” е „ Участие на формированията от Сухопътни войски в отбранителна интервенция в състава на сухопътния съставен елемент ”. Сред главните цели са рационализиране качествата на щабовете при обмисляне и осъществяване на отбранителна интервенция, както и дейно ръководство на формированията.

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, провеждащ учението – заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов, шеф – заместник-началникът на щаба по интервенциите на Сухопътните войски полковник Васил Енчев.

От 10 до 16 октомври, преди началото на „ Балкан 22 ”, на полигоните „ Корен “ и „ Сливница “, военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада и 3-о Бригадно командване ще проведат ротни тактически учения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР