Сухопътните ни сили ще разширят обсега на операциите си тази

...
Сухопътните ни сили ще разширят обсега на операциите си тази
Коментари Харесай

Почна се: Танковете тръгнаха към Газа

" Сухопътните ни сили ще разширят обсега на интервенциите си довечера. Започваме! " Това разгласи израелският боен представител Даниел Хагари, представен от Ройтерс и израелския ефирен канал i24news. Той прикани жителите на град Газа " да се изтеглят неотложно на юг ".

Редица канали в Телеграм оповестиха за колони от израелски танкове, които доближават граничната ограда северно от Бейт Лахия и Бейт Ханун. Настъплението стартира всеки миг.

Готови сме да браним сигурността на Израел на всички фронтове и сме ангажирани с националната задача за освобождението на заложниците, взети от " Хамас ", сподели още военният представител. По думите на Хагари израелските сили не престават да нанасят въздушни удари против цели на палестинското ислямистко придвижване " Хамас ". 



Израелската войска уголемява сухопътната си атака

Същевременно военното крило на групировката разгласи, че е изстреляло довечера ракети против Израел, в отговор на интензивните израелски бомбардировки на северната част на линията Газа, съобщи Франс прес.

" Рояци от ракети бяха изстреляни против окупираните земи (АФП прецизира, че става дума за Израел), в отговор на кланетата на цивилни " палестинци, обявиха бригадите " Изедин ал Касам " в информационното приложение " Телеграм ".

Палестинският снабдител на телекомуникационни услуги " Палтел " пък заяви, че достъпът до интернет в линията Газа е бил пресечен от израелски обстрел. Достъпът е бил пресечен довечера след тежка поредност от израелски въздушни удари, озарили нощното небе над потъналия в мрачевина анклав. Палестинският Червен полумесец, който е главната незабавна работа в Газа, сподели, че е изгубил връзка с оперативния си център в линията поради спирането на достъпа до интернет.

Броят на убитите при израелските бомбардировки на линията Газа от началото на войната сред палестинското ислямистко придвижване " Хамас " и Израел доближи 7326 души, измежду които повече от 3000 деца, заяви през днешния ден здравното министерство на линията Газа. Според обновените данни, оповестени всекидневно от министерството, повече от 19 000 души са били ранени в палестинския анклав от началото на израелските удари на 7 октомври, почнали в отговор на невижданата офанзива на " Хамас " против Израел, отбелязва Агенция Франс Прес.

От Белия дом оповестиха, че Съединени американски щати не желаят да разясняват разширението на сухопътната интервенция на Израел в линията Газа. Официални представители на Саудитска Арабия пък са предизвестили управляващите във Вашингтон, че наземната интервенция на Тел Авив може да има пагубни последици за Близкия Изток, заяви в. " Ню Йорк Таймс ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР