Сухите шампоани могат да предизвикат раздразнения на скалпа, да увредят

...
Сухите шампоани могат да предизвикат раздразнения на скалпа, да увредят
Коментари Харесай

Сухият шампоан може да ни докара косопад

Сухите шампоани могат да провокират раздразнения на скалпа, да увредят косъма и даже да провокират косопад, настояват кожни лекари.

Да, сухият шампоан е дежурният ни избавител, когато желаеме да избегнем миенето на косата и отново да изглеждаме добре. За страдание обаче, от ден на ден стартира да се приказва за вредата от този вид артикули върху косата и кожата на главата. От една страна, сухите шампоани съдържат голям брой химикали, които нервират скалпа. От друга, фините абсорбиращи себума частици могат да запушат порите и да попречат на космените фоликули да се хранят.

Затова ви предлагаме да прочетете идващите редове и да научите кои опасности са мит и кои действителност. И да решите за себе си дали не е по-разумно да ограничите използването на изсъхнал шампоан, въпреки да знаем какво улеснение е за заетите жени…

 e5fa0d97cef1edda1301c202a4ac236f

Може ли сухият шампоан да аргументи косопад?
За страдание, да. Дерматологът Нийл Садик изяснява, че абсорбиращите частици в сухия шампоан полепват и се натрупват по кожата на главата, което й пречи да диша. Това може да повреди корените на косата и в бъдеще да провокира засилено окапване. “Ако желаеме да понижим риска от косопад на по-късен стадий от живота си, би трябвало да поддържаме кожата към космените фоликули чиста, ” изяснява Садик.

 745539d95e149209828eee5af10c2adb

Сухият шампоан съдържа нездравословни химикали
Вярно. При това, тези рискови синтетични субстанции могат да полепнат по косъма и скалпа и да се задържат върху главата ни с дни и даже със седмици. Причината е, че когато сухият шампоан всмуква себума от косата ни, се образува нещо като лепкава “паста ” от лой, талк, химикали и прахуляк, която залепва по кожата и косъма. Това може да направи косата ни по-суха и безжизнена. Затова отделете време да потърсите сухи шампоани с колкото може повече натурални съставки.

Сухият шампоан може да аргументи акне по скалпа
Това също е правилно. Причината е, че нишестето, което се съдържа в множеството сухи шампоани, запушва порите на скалпа и постоянно може да аргументи инфектиране. Това може да докара до пъпки, раздразнение и сърбеж по кожата на главата. Топ фризьорът Мел Малкасян поучава да изполваме изсъхнал шампоан най-много един път в седмицата, с цел да понижим риска от сходни реакции. “Мислете за сухия шампоан по този начин, както мислите за грима си, ” е съветът на Малкасян, която предлага да не чакаме повече от един ден след потреблението на изсъхнал шампоан, с цел да измием косата си.

 c1f73f61533276cd20f5f8b2608c8a92

И по този начин, коства ли си да използваме сухите шампоани малко по-рядко? Със сигурност. Също по този начин сме сигурни, че няма нищо неприятно в това да държим под ръка един флакон, ако заран не сме чули алармата за пробуждане или когато в края на дългия работен ден изникне непредвидена среща. Но по всичко наподобява, че изсъхнал шампоан повече от един път седмично може трайно да повреди косата ни и е по-добре да бъдем спестовни в потреблението му.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР