Сухата кожа със сигурност е изложена на по-голям риск от

...
Сухата кожа със сигурност е изложена на по-голям риск от
Коментари Харесай

Не пренебрегвайте мазната кожа през зимата

Сухата кожа сигурно е изложена на по-голям риск от дехидратация, само че това не значи, че мазната не заслужава грижи и внимание. Дори тя може да стане суха и напукана през студената зима.

Ето и по какъв начин да се грижите за мазна кожа през идния сезон:

#1 Хидратирайте, само че с мярка.  През зимата е целесъобразно да нанасяте овлажняващ крем за лице, само че при две условия: използвайте подобен с лека текстура и нанасяйте доста тънък и тъничък пласт от него върху лицето. Заложете на козметика с леки формули, пригодени за мазна кожа.

#2 Лист маските.  И по-специално, почистващите лист маски. Те се борят с непотребното омазняване и почистват кожата, като я оставят блестяща и сияйна, само че без “мазен ” резултат.

#3 Добавете олио.  Точно по този начин – започнете да употребявате олио за лице и то при нощната ви рутина. Колкото и да не ви се има вяра, даже вашата кожа може да изсъхне през студените дни, а в случай че спите на парно/печка, топлината изсмуква влагата в стаята и е допустимо да се разсъните със суха кожа. Нанесете тъничък пласт от олиото преди лягане, а сутринта използвайте измиващ артикул.

#4 Вземете си овлажнител за въздуха.  Уредът управлява влажността в стаята и по този начин защищава въздуха от изсушаване, което незабавно ще се отрази на косата и кожата ви. Ако постоянно се будите с пресъхнало гърло, овлажнителят ще се оправи и с този проблем.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР