Суфян Стивънс казва, че се учи как да ходи отново след диагнозата синдром на Гилен-Баре

...
Певецът и текстописец Суфян Стивънс разкри в сряда, че се
Коментари Харесай

Певецът и текстописец Суфян Стивънс разкри в сряда, че се учи отново как да ходи, след като е бил диагностициран със синдром на Гилен-Баре, рядко неврологично заболяване, при което имунната система на тялото атакува нервните клетки.

„Миналия месец се събудих една сутрин и не можех да ходя. Ръцете, ръцете и краката ми бяха изтръпнали и изтръпваха и нямах сила, нямах усещане, нямах подвижност“, написа Стивънс в своя Tumblr в сряда сутринта, добавяйки, че след поредица от изследвания в болницата е научил за диагнозата си.

Номинираният за Оскар музикант продължи да пише, че е прекарал две седмици в медико-хирургично отделение по време на хоспитализацията си, където е преминал петдневна програма за лечение и е получил инфузия на имунохемоглобин, така че болестта „да не се разпространи в бели дробове, сърце и мозък."

„Много страшно, но проработи“, пише той. „Моите лекари направиха всичко, за да ме поддържат жив и да стабилизират състоянието ми. Дължа им живота си.”

Тежките случаи на синдром на Guillain-Barré могат да причинят мускулна слабост, водеща до парализа, която потенциално може да попречи на дишането и кръвното налягане или сърдечната честота, според Националния институт по неврологични заболявания и инсулт (NINDS).

В случая на Стивънс възстановяването е на хоризонта, тъй като той започна „интензивна физиотерапия/професионална терапия, изграждане на сила и т.н., за да върна тялото си във форма и да се науча отново да ходя“, след като влезе в център за рехабилитация по-рано този месец.

„В момента съм едва втората си седмица на рехабилитация, но върви много добре и работя много усилено, за да се изправя отново на краката си“, написа той и добави: „Ангажирам се да се оправя, добре съм духове и съм заобиколен от наистина страхотен екип. Искам да съм добре!”

Стивънс е инди певец и автор на песни, номиниран за Оскар през 2018 г. за оригиналната си песен „Mystery of Love“ от филма „Call Me By Your Name“. Той се подготвяше да издаде десетия си студиен албум „Javelin“, който ще излезе на 6 октомври, преди да бъде хоспитализиран.

„Огромен вик към всички невероятни гледачи по света, работещи ден и нощ, за да ни помогнат да се излекуваме“, написа той в края на публикацията си. „Те са живи светци.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР