Суеверни ли сте? От какво се страхувате и гледате да

...
Суеверни ли сте? От какво се страхувате и гледате да
Коментари Харесай

10 странни суеверия от цял свят

Суеверни ли сте? От какво се страхувате и гледате да го избегнете за всеки случай? Черни котки? Петък, 13-и?

Съвсем в реда на нещата си е в случай че сравните вашите суеверия с образците, разказани по-долу, съумели да подчинят съзнанието на милиони хора по света, написа " МениджърНюз ".

1. Жълъди в джоба за безконечна младост

Забравете подмладяващата козметика! Някога англичанките пълнели джобовете си с жълъди, тъй като вярвали, че посредством тях ще поемат дълголетието и безконечната младост на дъбовото дърво.

 2. Планирате ли поколение, не яжте маруля

Това вярване също е било всеобщо публикувано в Англия, изключително през 19.век. Дамите, които възнамерявали да имат деца в близко бъдеще, спирали да ядат маруля, тъй като считали, че този тип салата е стерилна и понижава възможностите за сполучливо забременяване на поколение.

 3. Дъвка не се дъвче след залез слънце

Дъвката, несъмнено, освежава и ободрява, изключително в случай че следва цялостна със веселба и забавление нощ. В Турция обаче съществува вярване, че „ този, който дъвче дъвка вечер, дъвче плът от труп ”. Ужас!

 4. Никога не подарявайте ръкавици…

 …а в случай че въпреки всичко го вършиме, то безусловно поискайте нещо в подмяна. Иначе и вас, и този, който дарявате ви чакат огромни неприятности. Това е единствено едно от суеверията, свързани с ръкавиците и нароили се всеобщо през Средновековието и епохата на галантните рицари, които носели ръкавица от дамата на сърцето си в шлемовете си. Тогава се е считало също по този начин за неприятно предвещание да изтървеш ръкавица и да се наведеш да я вземеш самичък.

 5. Отивате на значима среща? Първо, отбийте се при козела за шанс

Хилядолетия наред козелът е бил асоцииран с чревоугодничество, сласт и изобщо, с всевъзможни демонски приумици. Но също по този начин се е считало, че е кадърен да „ попие ” нещастията и неприятностите на всички, които попаднат на пътя му. Оттам потегля и поверието, че преди значима среща, първо би трябвало човек да се отбие при козела.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР