Суецкият канал остава затворен и тази сутрин, след като огромен

...
Суецкият канал остава затворен и тази сутрин, след като огромен
Коментари Харесай

Суецкият канал все още блокиран, цените на петрола тръгнаха нагоре

Суецкият канал остава затворен и тази заран, откакто голям контейнеровоз, дълъг 400 метра, препречи водния път. Морският превоз по този основна комерсиална артерия сред Европа и Азия евентуално мощно ще се бави, съобщи Франс прес.

 Голям товарен транспортен съд блокира Суецкия канал Виж още

Инцидентът, станал през нощта във вторник против сряда, докара до огромни тапи на кораби и обилни закъснения на доставките на нефт и други търговски артикули. Съобщението за блокирането на Суецкия канал докара до внезапно повишаване на петрола през вчерашния ден.

Не бяхме виждали сходно нещо до момента. Вероятно регулирането на придвижването ще отнеме няколко дни или седмици, разяснява Ранджит Раджа, който дава отговор за проучванията за петрола в Близкия изток и морския превоз в компанията да финансови данни Рефинитив (Refinitiv).



Корабът " Евър Гивън ", над 220 000 тона, плаващ от Азия за Ротердам, заседна на плитчина през нощта във вторник против сряда, малко откакто влезе в канала, недалече от град Суец.



Според Бернхард Шулте шипмениджмънт (Bernhard Schulte Shipmanagement - BSM), компания, записана в Сингапур и отговаряща за техническото ръководство на кораба, 25-имата членове на екипажа са здрави и невредими. Не е имало никакво замърсяване, а товарът не е развален.

Според специалисти мощните ветрове евентуално са една от аргументите за случая с този транспортен съд, който е висок 60 метра.



Открит през 1869 година, каналът на няколко пъти е уголемяван и осъвременен, с цел да дава отговор на развиването на търговията по море, напомня Агенция Франс Прес.

 Снимка: AP/БТА

 Снимка: AP/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР