[Subaru] След 23 години на пазара и близо 4 млн.

...
[Subaru] След 23 години на пазара и близо 4 млн.
Коментари Харесай

Електрифицираната легенда

[Subaru] След 23 години на пазара и близо 4 млн. продажби Subaru Forester влезе в своето пето потомство. Изграден на нова платформа, с нараснала резистентност на прегъване, извъртане и усвояване на силата и с съвсем същите размери като предшественика си, автомобилът е със доста по-голямо вътрешно пространство.
Първото, което ми направи положително усещане, е улесненото влизане в салона, дължащо се на съвсем 90-градусовото отваряне на вратите. Вътре чувството за повече място е осезаемо както в региона на раменете, по този начин и пред коленете на пасажерите на задните седалки.

Кокпитът e моден, добре спретнат, интегриращ по отличен метод ръководство на главните функционалности с типичен бутони и спомагателни благоприятни условия за настройки през реагиращ на досег екран с размер 8 инча. Общо три екрана - на мултимедията, спомагателен над нея и дребен на приборното табло, дават обилно количество информация на водача. На кормилото са сложени единствено най-нужните бутони.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Предлага се единствено като хибрид

Голямата смяна при Forester с изключение на новата платформа е, че в цяла Европа той се предлага само с хибридна задвижваща система е-BOXER. Тя сплотява типичния за Subaru боксер бензинов мотор и електродвигател. Задвижване на четирите колела остава Symmetrical AWD, което е съществено преимущество пред други хибриди, разчитащи на електромотор за задвижване на задния мост.

[Subaru]

Допълнителните съставни елементи не нарушават отличния баланс на масите сред двете оси, което прави автомобила постоянен и прелестен за динамично шофиране. Батерията не лимитира багажния размер, като по отношение на предшественика минималният е съвсем същият (509 литра), само че оптималният е повишен с 215 литра до 1779 л.

Взаимодействието сред бензиновия мотор и електромоторa се ръководи от електрониката, която взема решение кой от тях да задвижва колата, а при потребност се включват и двата елемента. На ток Forester може да измине към 1.6 км при скорост до 40 км/ч. Батерията се зарежда от бензиновия мотор и трансформираната в ток сила, отделяна при прекъсване и придвижване по инерция.

При умерено шофиране виртуалните предавки на вариаторната скоростна кутия се сменят незабележимо без никакви тласъци. В същото време в ръчен режим може да се употребява цялостният потенциал на хибридната система. Удобство е прибавянето на функционалност за автоматизирано задържане на автомобила при прекъсване, при престой на светофар да вземем за пример.

Това, което ме изненада, е, че макар че е измежду най-комфортно возещите коли в сегмента, Forester стои чудесно на пътя и разрешава и динамично шофиране без плашещ надолнище на каросерията. Воланът е задоволително радушен и пряк и кросоувърът ще пасне и на феновете на по-динамичното каране. В взаимозависимост от стила на каране потреблението е с 11% по-ниска от на предшественика.

Системата Symmetrical AWD, клиренсът от 22 сантиметра, трите стратегии за шофиране на системата 4х4, измежду които два режима X-mode, и сериозните ъгли на заход (20.2 градуса) и отход (25.8 градуса) вършат Forester един от най-способните офроуд коли в сегмента. Не липсва и помощник за втурване по надолнище.

Безопасен на първо място

Subaru Forester e-BOXER е най-безопасният автомобил в класа Small Off-Road/MPV за 2019 година, като признанието е на Euro NCAP. Наборът от всички нужни асистиращи системи, обединени под името EyeSight, е част от серийното съоръжение. За пръв път при Subaru участва система за самостоятелно спешно прекъсване при придвижване на заден ход. Две камери демонстрират картина зад автомобила и от страната на пасажера начело. Отделна камера следи очите на лидера и при разпръскване или заспиване подава сигнал. Системата разпознава до 5 разнообразни ползвателя на автомобила, като се задават настройките на съответния лидер. Пряко отношение към сигурността имат и серийните светодиодни фарове.

Това е Subaru Forester e-BOXER
Дължина: 4625 мм
Ширина: 1815 мм
Височина: 1730 мм
Междуосие: 2670 мм
Бензинов мотор: 1995 куб. см, 150 к.с., 194 Нм
Електромотор: 16.7 к.с., 66 Нм
Скоростната кутия: Lineartronic CVT
Задвижване: Постоянно задвижване на всички колела, Symmetrical AWD
Батерия: Литиево-йонна 13.5 kW
Ускорение: 0-100 км/ч.: 11.8 сек.
Разход на гориво: 8.1 л/100 км (WLTP, смесен цикъл на движение)
Емисии СО2 185 г/км (WLTP, смесен цикъл на движение)
Ориентировъчна цена на базов модел: 67 990 лева с ДДС
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР