СУ „Д-р Петър Берон“, Община Червен Бряг, отчете над 30%

...
СУ „Д-р Петър Берон“, Община Червен Бряг, отчете над 30%
Коментари Харесай

БГ система за водородно гориво постигна над 30% спестявания от отопление в училище

СУ „ Д-р Петър Берон “, Община Червен Бряг, регистрира над 30% спестявания на гориво за отопление на месечна база в следствие от интеграцията на системата за водородно гориво GI5000 на новаторската “Грийн Иновейшън” ООД (Green Innovation Ltd.), оповестиха от компанията.

Ето какво оповестяват още от компанията:

GI5000 създава високоенергийно водородно гориво на място и го внедрява в горивния развой на отоплителната система на учебното заведение. Така изцяло автоматизираната GI5000 усъвършенства процеса на горене, като покачва КПД на горивния развой и усъвършенства работата на котелното стопанство. GI5000 бе интегрирана към отоплителната система на СУ „ Д-р Петър Берон “ в границите на плана „ Водородно учебно заведение за зелено бъдеще “.

В резултат на работата на GI5000 бе осъществено и повишение на оптималната температура, която може да бъде реализирана от котлите, както и понижено време за работата им, т.е. с помощта на високо-енергийното гориво котлите реализират по-добри резултати с по-малко часове работа.

Предстоят още замервания, с цел да се направи прецизна калкулация на постигнатата спестовност на сезонна база. Според производителя спестяванията от над 30%, регистрирани за първия цялостен месец на работа на системата, може да се възприемат като насочна стойност. Очаква се постигнатите резултати до края на сезона да са с още по-високи стойности.

Системата GI5000 българската компания създава в отговор на политиките за потребление на водорода в отоплението на постройките и за повишение на енергийната успеваемост. Интеграцията на водородно гориво към котелни отоплителни системи е отразена като предпочитана мярка още през 2019г. в отчет на Международната организация по енергетика (IEA), а от юли 2020г. е част от водородната тактика на Европейски Съюз. Водородната тактика за климатично неутрална Европа дефинира водородните горива като основен инструмент за реализиране на енергийна успеваемост и по-чиста сила в сградния фонд, промишлеността и енергетиката. Стратегията е направена като главен дирек в осъществяването на упоритостите на Зелената договорка на Европейски Съюз, която цели климатично неутрална Европа до 2050 година, като измежду набелязаните браншове за действие е възстановяване на енергийната успеваемост на постройките посредством вложения в нововъведения и зелени технологии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР