Студентските изпити са дошли, нямаме време. С такава закачка номинираният

...
Студентските изпити са дошли, нямаме време. С такава закачка номинираният
Коментари Харесай

Нямаме време - Николай Габровски като пред студентски изпит се надява на Отл.

" Студентските изпити са пристигнали, нямаме време ". С такава задявка номинираният за министър председател от ГЕРБ Николай Габровски съобщи пред публицисти откакто показа изпълнен мандата на президента, че се надява на цялостно болшинство на поддръжка от парламентарно показаните партии.

По думите му влезе ли България в каскада от нови предварителни избори, сигурно обществото ще загуби. Няма по какъв начин без работещ парламент решенията да се взимат, няма по какъв начин без работещ парламент България да продължи напред. Ако изпуснем периода, проблемите няма да могат да бъдат решавани от дълъг интервал от време, ще има извънредно репутационни вреди и за жалост финансови във всяко едно измерение, уточни проф. Габровски.

Габровски настоя, че е време " да се обединим " към работещи ясни концепции и е уверен, че с този екип може да го направи. Формулирани са 7 точки, по които има единодушие с партиите - Планът за възобновяване, антикорупционното законодателство, влизане в Шенген, влизането в Еврозоната. 6 партии нямат нищо срещу тези политики, като единствено една се е оповестила срещу един.

Габровски чака цялостна поддръжка от всички партии и кабинетът да бъде определен с цялостно болшинство.

Николай Габровски увери, че е съумял да убеди високи експерти, без партийна украска и принадлежност да се включат в политиката. " Хората, които са в листата на проектокабинета, ясно осъзнават каква жертва би трябвало да създадат и ясно осъзнават на ръба на каква бездна се намира България. Той се надява това да бъде оценено и разсъдъкът да надделее над партийните пристрастия.

Габровски посочи, че всички хора ги е избрал без значение и по съвест, като нямало човек от листата му, по който да има някакви мнения. Той не е правил пазарлъци с никого, а хората, които са избрали да бъдат част от проектокабинета са там поради положителното си име и поради високия си професионализъм. " Очаквам всички политически сили да ме поддържат ", надява се Габровски, като отсече, че не е негова работа да разяснява дали ще има игри с кворума по време на гласуването на проектокабинета в Народното събрание.

Ако първият мандат не се осъществя, сигурно няма да се осъществя и вторият мандат, съгласно Габровски.

По връзки на третия мандат за сформиране на държавно управление, Габровски уточни, че третият мандат не е алтернатива и е хазартен. За третия мандат остават неясноти на кого ще бъде връчен, по какъв начин ще бъде връчен и ще сътвори условия да се приказва за подмолни сделки, сделки на мрачно и направени покупко-продажби. Потенциалният старт на държавно управление с третия мандат може да бъде обременено с неща, с които не желая името ми да се свързва, безапелационен бе той и не отговори дали би приел още веднъж да бъде претендент за министър председател и в третия мандат за сформиране на държавно управление.

Във всеки случай желае цялостната независимост да избере самичък екипа си, с който ще работи. " Ако третия мандат не се случи, отиваме на последващи избори през март месец, само че те няма да бъдат последните за идната година. Ние ще прекараме идната година още веднъж в избори, с предизборна реторика, която е лишена от здрав смисъл и разсъдък, която има за цел да радикализира хората, които да гласоподават за другите политически сили.

" За мен персонално това ще е една злополука за България, която ние в тези дни, в тази седмица можем да избегнем ", посочи проф. Габровски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР