Студентски пленер В духа на Майстора“ ще се проведе в

...
Студентски пленер В духа на Майстора“ ще се проведе в
Коментари Харесай

Студентски пленер „В духа на Майстора“

Студентски пленер „ В духа на Майстора “ ще се организира в Кюстендил от 6 юни до16 юни 2023 година

Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “ е основател на Студентски пленер „ В духа на Майстора “, чието начало бе сложено през 2014 година. За десета поредна година студенти от Националната художествена академия ще черпят ентусиазъм от красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле. Сътвореното там, по стъпките на Рисувача, ще бъде показано в Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “.

Официалното разкриване на пленера е на 6 юни 2023 година, 18:00 ч., в къщата музей „ Владимир Димитров – Майстора “, с. Шишковци. Непосредствено след откриването, от 18:30 ч. студентите ще вземат участие в среща с творчеството на кюстендилски поети и музикални реализатори „ Поезия и музика край Струма “, проведена от Народно читалище „ Асклепион 1998 “ – гр. Кюстендил.

На 15 юни, от 18:00 ч., е представянето на втория стадий от пластичния отбор „ Гъбката “ в местността Хисарлъка, статуя с функционалност, осъществена от студенти от катедра „ Скулптура “. Отново на 15 юни, от 19:30 ч., в къщата музей в с. Шишковци се открива галерия, която включва живописни платна и рисунки на студенти от НХА, основани по време на пленера.

Студентският пленер е един от значимите планове на НХА, който се финансира по програмата за научната и художествено-творческата активност на НХА и се осъществя със съдействието на СБХ, Община Кюстендил, Кметство Шишковци и ХГ „ Владимир Димитров – Майстора “.

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР