Студентски бригади в САЩ дават възможност да се заработят пари,

...
Студентски бригади в САЩ дават възможност да се заработят пари,
Коментари Харесай

Вижте новите оферти за студентски бригади в САЩ

Студентски бригади в Съединени американски щати дават опция да се проработят пари, да се усъвършенства владеенето на британски, да се понатрупа обществен опит, а и да се опознае непозната просвета. Ползите са се потвърдили в годините, само че по какъв начин да изберат дестинация и оферта тези, които желаят да пътуват идващото лято?

Добър ориентир може да бъде опцията на една от доста посреднически компании на пазара - „ Интеграл ”, която разрешава сравняване на предложения в уеб страницата на организацията. Освен това всички консултанти са пътували по програмата „ Work and Travel ” и могат да бъдат потребни с персоналните си усещания.

И тази година американските работодатели оферират присъщите за програмата позиции в услугите, туризма, ресторантьорството, атракционите. Най-масово е мястото на камериер или чиновник в перално поделение. Иска се приблизително притежаване на британски, а

възнаграждението е $9-10 на час

Толкова взима и избавител на басейна. Най-ниска е ставката за сервитьорите, само че те са най-високо платени поради бакшишите. Регламентираното възнаграждение е сред 2 и 4 $, само че американците имат негласното предписание да оставят на сервитьора към 20% от сметката. Добре печелят даже помощник-сервитьорите. Ставките за разпоредители в увеселителни паркове или личен състав, който настанява в лифта и закопчава коланите, са също към $9-10 $ на час.

Тази година се появяват и нетипични позиции, само че те са по-скоро изключение, споделя консултантът от „ Интеграл ” Елиза Каркорова. Един от образците е шоколатиер -служител в магазин за шоколадови произведения в Калифорния. Препоръчително е претендентите да имат някакъв опит в сладкарството, само че не е наложително. Друга нетипична оферта е за работа като фотограф в магазин за сувенири в Колорадо. Не е нужно искащите да са майстори с обектива, на място им демонстрират какво се чака от тях. Музей на знанието в Мъртъл бийч пък търси помощници на чиновниците титуляри за летния сезон.

Тенденцията е студентите да търсят от ден на ден работни предложения, които включват обезпечено настаняване, както и спомагателни прерогативи като храна, бонус в края на сезона, благоприятни условия за спомагателни часове, които се заплащат по-добре, споделя Елиза Каркорова.

Наблюдава се и по-силен интерес от страна на младежи с по-високо равнище на притежаване на британски език към работни предложения като сервитьори, помощник- сервитьори, както и всевъзможни други позиции, за които ще получават бакшиш.

Колко може да се проработи по време на престоя, доста зависи от това къде работи студентът, на каква позиция е, по какъв начин се оправя и, несъмнено -

какъв метод на живот води и какви разноски прави.

В множеството случаи студентите освен си връщат направеното влагане за програмата и пътуването, само че и съумяват да спестят в допълнение пари. " Мнозина избират да пътуват след края на работния си интервал и влагат част от спестените средства точно в това, което е отлично, тъй като има какво да се види в Америка ", споделя Елиза Каркорова. Много постоянно спестяванията се заделят, с цел да обезпечат ново пътешестване оттатък Океана през идващото лято.

Най-добре е претендентите да се ориентират и да задействат процедурите още в този момент, до момента в който има огромно многообразие от предложения, таксите са по-ниски и може да се купи по-изгодно самолетен билет, поучават консултантите.

През декември престои първият от така наречените Job Fair, на който претендентите се срещат онлайн с американци, които организират интервютата за асортимент. Участието става с авансово записване. Ако младежът бъде утвърден на срещата, се задействат процедурите за работно позволение. Такива изявленията ще има също през февруари и март. Който не се включи в тях, ще бъде препитан по Скайп, което също е нормална процедура по програмата. Условието е студентите да са в постоянна форма на образование, акцентира Елиза Каркорова.
Според нея като се изключи че утвърдените работят в друга среда и натрупат скъп опит, огромно преимущество на програмата е опцията да влязат в системата за тласъци. Докато у нас тя не е толкоз развита, американците са фамозни с това, че стимулират усърдните и виновните с покачвания и по-добро възнаграждение.

Безплатен курс по британски преди заминаването

„ Интеграл ” предлага безвъзмезден курс по британски език за своите участници, които желаят да пътуват на студентска бригада. Обучението е особено създадено за тези участници, които имат предпочитание да вземат участие в програмата, само че се тормозят за своето равнище на британски език. За включване в групите се изисква приблизително равнище на притежаване на британски език, като има доста студенти, които макар че имат това равнище, се тормозят да беседват на непознатия език и курсът е извънредно потребен и за тях, защото им „ развързва езика ”.

Как да заминем и какъв брой коства

Разходите по заминаването на бригада в Съединени американски щати зависят от това дали студентът има обезпечена работна оферта, или организацията ще му спомага за намирането на такава. В първия случай таксата за записване все още е $765, а във втория - $1065, като наклонността е таксата да се повишава с всеки идващ месец, по тази причина и съветваме студентите да се записват по-скоро, споделят от „ Интеграл ”.

Най-важната стъпка е изборът на работна оферта, оттова нататък следва осъществяване на изявление с шеф, след което издаване на работно позволение, което дава право на работа в Съединени американски щати и за кандидатстване за неимигрантска J1 виза за Съединени американски щати. „ Интеграл ” спомага на своите клиенти за всяка една от тези стъпки, като всичко това е включено в цената на програмата. Отделно се заплаща такса за визово изявление към Американското посолство, която е в размер на $160 и не се връща при положение на отвод. След като студентът има обезпечена работна оферта, той може да си закупи и самолетен билет. Посредниците спомагат и за това.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР