Студентски автомобил със слънчево захранване иска да промени мобилността. Запознайте се

...
Студентски автомобил със слънчево захранване иска да промени мобилността.
Запознайте се
Коментари Харесай

Студентска му работа 2: Офроуд електрически автомобил, който се зарежда от Слънцето

Студентски автомобил със слънчево зареждане желае да промени подвижността.

Запознайте се със Stella Terra: задвижвана от слънцето и подготвена за офроуд.

Solar Team Eindhoven, студентска група от Технологичния университет в Айндховен, Нидерландия, показа офроуд автомобила Stella Terra, задвижван от слънчева сила.

За разлика от електрическите транспортни средства, подготвени за придвижване отвън пътя, като Rivian R1T, Stella Terra е освен това от електромобил. Той трансформира разпоредбите на играта в региона на екологичния превоз. Той работи без значение от станциите за зареждане, като се оправя с тежки терени.

За да потвърди качествата му, екипът Solar Team Eindhoven възнамерява да го води в Мароко за строги тествания. Въпреки че концепцията е предшествана от плана Maybach Solar Powered Off-Road Coupe през 2021 година, Stella Terra е първият, който ще предприеме строги проби.

Спомняме си и за Sono Motors, които по-късно се отхвърлиха от проекта си да построят собствен електрически автомобил със слънчева сила, само че това по този начин или другояче не е офроудър.

Енергията, захранваща Stella Terra, идва от усъвършенствани слънчеви панели на покрива му. Тази технология и хубавичко му структура му обезпечават несравнима резистентност в международен мащаб.

Превозното средство е сертифицирано за придвижване по пътищата и може да се похвали с оптималната скорост от 150 км в час, като тежи единствено 1200 кг, а пробегът му в слънчеви дни е 629 км.

Изграждането на самозахранващ се автомобил с висока проходимост като Stella Terra съставлява неповторимо предизвикателство. Той е първият по рода си в международен мащаб, което изисква от екипа досетливост при проектирането на съвсем всеки съставен елемент – от окачването до инверторите на слънчевите панели.

Според мениджъра на Solar Team Eindhoven Вис Бос Stella Terra изпреварва сегашния пазар с пет до 10 години, демонстрирайки уговорката на екипа за развиване на технологиите в името на устойчивото бъдеще.

Въпреки че Stella Terra е строго тествана в Холандия, екипът се стреми да разшири границите ѝ в Мароко през октомври тази година. Изминавайки близо хиляда километра през разнообразни пейзажи, в това число Сахара, това пътешестване ще показва уменията на автомобила, разчитащ само на слънчева сила.

Соларният екип от Айндховен има богата история в разширението на границите на слънчевата подвижност. С четирите си поредни победи на World Solar Challenge в Австралия и с техния кемперван Stella Vita, задвижван със слънчева сила, през 2021 година, който се появи на първите страници на вестниците, екипът поредно проправя пътя към по-зелено и по-устойчиво бъдеще.

Докато Stella Terra се насочва на своето монументално странствуване, тя е знак на инженерно съвършенство и удостоверение за опциите на устойчивия превоз. Светът чака идната глава от пътешествието на Solar Team Eindhoven.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР