Студентите от университета "Аристотел" в Солун молят за помощ, за

...
Студентите от университета "Аристотел" в Солун молят за помощ, за
Коментари Харесай

Студенти искат да бъде спряна продажбата на наркотици в университета в Солун

Студентите от университета "Аристотел " в Солун молят за помощ, с цел да се приключи разпространяването на опиати в региона на висшето образователно заведение. Академичното управление и министерството на образованието си трансферират отговорността, а опозицията внася тематиката за разискване на изключително съвещание на Народното събрание, съобщи БНР.

Положението е отвън надзор и принуди 500 студенти да се извърнат с публично писмо за помощ към министерството на образованието, на вътрешните работи и към премиера. Кражби и вандализъм са всекидневие, а опиати се продават свободно на всички места, споделят студентите, които към този момент даже се опасяват за живота си, отивайки на лекции.

Ректорът на висшето образователно заведение професор Периклис Миткас изяснява, че университетът не може да се оправи с ситуацията със лични сили, а властта не реагира: "Академичния съвет на университета няма право да се ангажира с гонене на извършители на наказателния закон. Охраната в университета няма пълномощия да арестува трафикантите на опиати. Това е във властта на полицията. Искаме помощ от властта и страната. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР