Студенти първокурсници от Нов български университет (НБУ) се запознаха днес,

...
Студенти първокурсници от Нов български университет (НБУ) се запознаха днес,
Коментари Харесай

Студенти от НБУ се запознаха с дейността на Министерството на отбраната

Студенти първокурсници от Нов български университет (НБУ) се срещнаха през днешния ден, 12 декември, с някои акценти от отбранителната политика на Република България.

Посещението в Министерството на защитата се провежда от Дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ по самодейност на департамент „ Национална и интернационална сигурност “ на Нов български университет и със съдействието на политическото управление на Министерство на защитата. Студентите са от специалността „ Гражданска и корпоративна сигурност “ в Нов български университет и използваха опцията да се срещнат от близко с функционалностите и отговорностите на Министерството на защитата.

Пред младежите бяха показани някои от настоящите тематики от дневния ред на НАТО и Общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз, както и опциите за присъединяване в стажантски стратегии и старт на кариерата в структурите на защитата и сигурността.

От името на управлението на Министерството на защитата, шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев поздрави гостите за проявения интерес и акцентира, че в региона на сигурността и защитата работят специалисти, приключили интернационалните връзки, политология и други специалности.

Студентите сложиха въпроси, свързани с превъоръжаването и модернизацията на Българската войска, средата на сигурност, провокациите, пред които страната ни е изправена по отношение на войната в Украйна и други.

Младежите се срещнаха и с историята на една от емблематичните здания на държавни институции в София, в която се обитава Министерството на защитата, както и с част от експонатите на Националния военноисторически музей, изложени в нея, които показват забележителни моменти от развиването на българската войска.

Срещата се явява част от политиката на Министерството на защитата за доближаване с академичната общественост, за подкрепяне повишението на прозрачността и разбирането за ролята на въоръжените сили за осъществяване на конституционните отговорности по запазване на суверенитета и териториалната целокупност на страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР