Студенти от УНСС възразяват срещу възстановяването на присъственото обучение. Близо

...
Студенти от УНСС възразяват срещу възстановяването на присъственото обучение. Близо
Коментари Харесай

 Студенти от УНСС против възстановяване на присъственото обучение 



Студенти от УНСС възразяват против възобновяване на присъственото образование. Близо 1 000 души са подписали петиция, изпратена до ректора на Университета, в която упорстват да бъдат проучени студентските настройки, преди да бъде решено за връщане в аудиториите, оповестява БНР.

Авторите на петицията настояват, че имунизираните студенти са под 30% и това е опасност за здравето на всички.

Освен това бързото връщане към присъственото образование ще сътвори стеснение, защото голяма част от студентите са освободили квартирите и стаите си в общежитията.

Здравното министерство позволи присъственото образование да бъде възобновено от 21 февруари. Студентите обаче упорстват за онлайн анкета преди този момент да се случи.


Студенти от Пловдив на митинг. Искат присъствено образование

Припомняме, че на другия полюс бяха техни сътрудници от Пловдив, които през вчерашния ден също стачкуваха. На техния митинг учащи и техни родители се оповестиха срещу зелените документи като пропуск до аулите на университетите.

Според уредниците на митинга, заповедта на министъра на опазването на здравето е крачка към реализиране на консенсус. Тя обаче ще сътвори организационни компликации.

Припомняме, че по отношение на нея се вкарва образование по график с ограничаване до 50% от потенциала на залите, както и ще се позволяват единствено 50 на 100 от студентите в курса. Новата заповед разрешава още студенти и преподаватели без зелен документ да бъдат допускани до постройките на образователните заведения, само че единствено с маски,


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР