Студенти от университети от цялата страна могат да кандидатстват в

...
Студенти от университети от цялата страна могат да кандидатстват в
Коментари Харесай

Започна кандидатстването за бизнес хакатона на Innovation Starter

Студенти от университети от цялата страна могат да аплайват в деветото издание на " Академия за нововъведения ", която обичайно се провежда от организацията за нововъведения Innovation Starter. Събитието ще се организира под формата на хакатон с детайли на програмиране и прототипиране. Екипите, класирали се на първо и второ място, ще получат финансова премия по 10 хиляди лева за развиване на концепциите.

Желаещите да се включат би трябвало да попълнят най-късно до края на май, в която да опишат екипа и предприемаческата си концепция. Жури, формирано от преподаватели и бизнес водачи, ще подбере най-перспективните планове, които да продължат в конкуренцията. През последните два дни от самодейността финалистите ще преминат през редица наставнически сесии и образования за реализиране на бизнес концепциите им. Финалът на " Академия за нововъведения " ще се организира на 4 юни, когато студентите ще показват още веднъж плановете си пред журито и ще бъдат определени спечелилите.

Отборът, класиран преди всичко, ще получи премия от 10 хиляди лева, обезпечени от Европейската капиталова банка. За първи път премия от 10 хиляди лева ще получи и екипът на второ място, обезпечени от Българската банка за развиване. Студентите с топ три най-перспективни бизнес хрумвания ще заминат на посещаване в европейските институции в Брюксел.

В миналогодишното издание на " Академия за нововъведения ", което се организира в хибриден формат, се включиха над 350 студенти от повече от 14 университета в страната. От основаването на самодейността досега са подготвени над 4300 участници от 720 екипа.
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР