Студенти от 56 държави кандидатстваха за възможността да прекарат летен

...
Студенти от 56 държави кандидатстваха за възможността да прекарат летен
Коментари Харесай

Студенти от 56 държави кандидатстваха за стаж в българския институт INSAIT

Студенти от 56 страни аплайваха за опцията да прекарат летен стаж в българския институт INSAIT. Сред тях са представители на водещи университети от Съединени американски щати, Германия, Англия, Швейцария, Китай, Индия и други Кандидати има и от далечни страни като Непал, Индонезия, Етиопия и други

Одобрените претенденти са под 3% или едвам 23-ма студенти, измежду които и четирима българи. Те ще имат опция да работят с откриватели от Института за интервал от 8 до 12 седмици, започвайки от месец юни. Това е второ издание на програмата, а триумфите, които INSAIT реализира през последната година в региона на изкуствения разсъдък, огромните езикови модели и компютърното зрение, усилват интереса към нея.

Сред утвърдените претенденти има носители на златни медали от интернационалните олимпиади и надпревари, а някои към този момент са и с научни изявления на авторитетни научни конференции. Сред студентите има класирани в топ 1% на най-талантливите деца на страни като Иран, Индия, Китай и други

Институтът за научни проучвания в региона на компютърните технологии (INSAIT) е част от структурата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ". Той има стратегическо партньорство с Швейцарските федерални софтуерни институти в Цюрих и Лозана и е привлякъл финансиране от компании като българската SiteGround, Гугъл, Amazon, VMWare, както и от редица представители на българската екосистема.

Преди към 2 месеца INSAIT разгласи и стартирането на невиждана за България стажантска стратегия ориентирана към български студенти, по която ще бъде обезпечена стипендия в размер на 2000 лева на месец за най-талантливите ни младежи.

Пресцентър на МОН

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР