Студенти и преподаватели основаха българско египтоложко общество. Сдружението ще бъде

...
Студенти и преподаватели основаха българско египтоложко общество. Сдружението ще бъде
Коментари Харесай

Студенти и преподаватели основаха българско египтоложко общество

Студенти и преподаватели основаха българско египтоложко общество. Сдружението ще бъде отворено за всички, който се интересуват от Древен Египет. В рамките на общността ще бъдат проведени семинари, летни школи и библиотека.


Събитието събра доста младежи с обща пристрастеност - египтологията. На срещата участва и новият дипломат на Египет у нас Моайед ел Далей, съпроводен от египтологът и някогашен учебен министър проф. Сергей Игнатов.
доцент доктор Теодор Леков: Египтологията постоянно е била една от цариците на науките за древността и е прелестно, че и в България египтологията се развива сполучливо в последните 30 години. Вече 6 следващи сезона организираме разкопки в Египет. Фактът, че и България има своята египтология и своята археологическа задача самичък по себе си е доста фажен факт. Ние сме единствената задача от Югоизточна Европа. От прилежащите страни няма показани задачи, които да работят в Египет - тъй че това е едно прелестно достижение.
И тъй като стана ясно, че българската страна не подкрепя експедициите ни в Египет, беше проведен и търг на артефакти, свързани с Древен Египет.
Деница Такева-Германова - египтолог: Решихме тазгодишният коледен бал да бъде отдаден на това да съберем средства за идващия сезон, който ще стартира напълно скоро - февруари 2018.
Деница е всепризнатият мотор за основаването на египтологическото общество. Зарязала правото, с цел да се посвети на египтологията, през днешния ден тя си пожелава от ден на ден хора да демонстрират интерес към тази просвета, тъй като е сигурна, че тя е едно огромно премеждие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР