Студеното време ще приключи до шест дни. Наистина е много

...
Студеното време ще приключи до шест дни. Наистина е много
Коментари Харесай

Проф. Рачев каза кога ще се върне пролетта

" Студеното време ще завърши до шест дни. Наистина е доста студено. До този миг е с 4 до 6 градуса под нормата за април. Днес ще има малко повече слънце, само че температурите ще бъдат по-ниски от естественото “.

Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев.

" На Лазаровден ще завали над доста места в България. На Цветница ни чака шарено време със захлаждане към понеделник, вторник и сряда “, добави той.

" Повечето дъждове на Цветница ще са в Западна България, а в понеделник ще се изместят в Източна България. В Североизточна България предходната седмица имаше температури до минус 8 градуса на някои места – там реколтата от кайсии и праскови беше напълно компрометирана “, уточни проф. Рачев.

Сняг е валял в съдените ни Сърбия и Румъния, като покривката е била над 20 сантиметра.

" Западна Сърбия и Североизточна Румъния отнесоха най-сериозните снеговалежи. В Румъния доближиха до 35 сантиметра, което е доста неповторимо за тази част от годината. Ние се измъкнахме тихичко. В планините натрупа хубава снежна завивка. Ще има за едно последно втурване. От неделя ще има най-малко нови 20 сантиметра до сряда. След това ще стане по-топло и съвсем влизаме в нормата. По-влажното и студено време завършва във вторник и сряда “, добави климатологът.

" До Великден на много места ще се изпълни месечната доза на преваляванията. Прекратяваме и негативните минимални температури, изключително в земеделските елементи на България “, изясни Георги Рачев пред bTV.

" 26 души изгубиха живота си за последните две седмици в Съединени американски щати. Въртенето на въздуха е пагубно и с доста ниско налягане. Къщите избухват поради внезапния спад на налягането “, разяснява климатологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР