Студено, с още по-ниски минимални температури ще е днес. В

...
Студено, с още по-ниски минимални температури ще е днес. В
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за ниски температури в почти цялата страна

Студено, с още по-ниски минимални температури ще е през днешния ден. В сряда ще се задържи най-вече облачно и тук-там в Североизточна, Централна Северна България и планинските региони ще превали сняг. По-значителни разкъсвания на облачността до най-вече слънчево ще има в Югозападна България. Ще духа до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Минималните температури ще се намалят още и ще са най-вече сред минус 9° и минус 4°, в София - към минус 7°. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са сред минус 1° и 4°, в София - към минус 1°. По-ниски, до минус 4°, ще са в Североизточна България. 

Жълт код за ниски температури е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град и София област. 

Над планините облачността ще бъде забележителна и на доста места ще има валежи от сняг, по-значителни в Централна Стара планина. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 7°, а на 2000 метра - към минус 14°.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР