Студено беше времето тази сутрин. Минималните температури в повечето райони,

...
Студено беше времето тази сутрин. Минималните температури в повечето райони,
Коментари Харесай

Пролетта идва през почивните дни

Студено беше времето тази заран. Минималните температури в множеството региони, в това число и на морския бряг, са негативни. През деня със слаб до сдържан вятър от юг-югозапад ще се придвижва по-топъл въздух и оптималните температури ще бъдат сред 10 и 15 градуса. Ще бъде слънчево, с повече облаци и изолирани валежи в Западна България.

През нощта над цялата страна облачността ще се усили и тук-там, още веднъж в Западна България, ще превали дъжд. Температурите на следващия ден ще бъдат значително по-високи, спрямо през днешния ден, минималните сред 2 и 7 градуса, оптималните сред 17° и 22°, в София към 18°.

Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. По-значителна облачност ще има преди обяд над източната половина от страната, където тук-там към момента ще превалява дъжд.

Много прохладно ще се задържи времето в планините. Ще духа мощен северозападен вятър. Облачността ще е забележителна, а преди обяд тук-там основно в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд и сняг.

През почивните дни облачността ще е променлива и тук-там, повече в събота след обяд и през нощта против неделя, ще има превалявания от дъжд, съпроводени и от гръмотевици.

В началото на новата седмица с сдържан и мощен вятър ще нахлува по-студен въздух. В понеделник ще има превалявания от дъжд, покачва се вероятността да са обилни по количество.

Бързо и сензитивно ще става студено и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще минава в сняг. Във вторник преваляванията ще отслабнат и ще са на по-малко места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР