Студените месеци са към своя край и с това цените

...
Студените месеци са към своя край и с това цените
Коментари Харесай

Проверка показа какви са цените на въглищата, дървата и пелетите

Студените месеци са към своя край и с това цените за отопление падат. Каква е разликата тази пролет спрямо края на предходната година? Тон пелети сега коства сред 520 и 750 лв., до момента в който междинната цена предходната есен беше над 900 лева При въглищата спадът е съвсем на половина, от междинна цена 750 лева преди 6 месеца, в този момент костват приблизително 420 лева за звук.

Желязко Костадинов се отоплява на дърва. Разказва, че макар по-ниската цена, сумата, която отделя за отопление към момента е висока. „ Скъпо е. Взимах ги за по 170 лева предходната година ”, споделя Желязко Костадинов в ефира на Нова.

Тази пролет обаче намира по-изгодна цена. „ Скоро ги купих – 140 лева Сигурно ще нарастнат. Няма метод ”, твърди той.

Проверка показа, че в края на предходната година цената на кубик е била сред 180 и 220 лв., а в този момент варира сред 90 и 160 лева “Цените в по-малките обитаеми места, като Елин Пелин, Сливница -  са към 100-110 лева, доставени до крайния клиент с превоз, товарене, разтоварване и Данък добавена стойност ”, показва инж. Василий Маринковски.

В огромните обитаеми места обаче цените са по-високи, описват специалисти. „ Транспортните дистанции са по-големи. Там цените са малко по-високи. Иначе има обезпечени дърва и цената няма да бъде по-различна от предходната година ”, безапелационен е Маринковски.

А макар лекия спад в цените, инфлацията в страната остава висока, безапелационни са от КНСБ. „ 14% е инфлацията към март, в случай че я мерим. Малко понижава, само че остава двуцифрена, което е тревожно ”, показва Любомир Костов.

Проверката сподели още, че цената на въглищата и пелетите също е намаляла през последните месеци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР