студените месеци прекарваме по-голяма част от времето си вкъщи. А

...
студените месеци прекарваме по-голяма част от времето си вкъщи. А
Коментари Харесай

Идея за обяд: Френски сандвич с рачешко и скариди

студените месеци прекарваме по-голяма част от времето си у дома. А по време на пандемия, в каквато се намираме сега, ни се постанова и да хапваме у дома, защото заведенията не работят. На мнозина несъмнено обаче им е омръзнало от обичайните предписания, които постоянно подготвят. Затова през днешния ден ви споделяме неустоимо предложение за един по-нестандартен обяд или вечеря.

Френски сандвич с рачешко и скариди

Необходими артикули:

За майонезата:

2 жълтъка
1 цялостна с.л. дижонска горчица
зехтин
1 лимон, сок

1 рак
огромни скариди
4 листа зелена салата
1 багета
1 връзка свеж лук
2 с.л. нарязан копър
сол
4 репички


Начин на подготвяне:

Сварете рака в подсолена вода с дафинов лист до момента в който промени цвета си и стане червен. Извадете месото му. Скаридите сварете цели в същата вода, също до момента в който трансформират цвета си.

За майонезата сложете в купа жълтъците и дижонската горчица и ги разбийте до еднородност. Започнете да сипвате зехтин на тънка струйка или по няколко капки, като разбивате пламенно. Щом сместа се сгъсти и се трансформира в емулсия, прибавете лимоновия сок и щипка сол. Разбийте.

Нарежете копъра на ситно, а пресния лук - на тънки колелца. Отстранете опашките и главите на скаридите и ги нарежете. Добавете всичко в купа, към рачешкото месо. Добавете майонеза и разбъркайте добре.

Отрежете краищата на багетата. Останалата част разрежете на две, за два огромни сандвича. Всяко парче разрежете по средата и го разтворете.

На дъното на всеки сандвич намажете малко майонеза, върху нея подредете 2 листа зелена салата. Напълнете сандвичите със сместа от рачешко месо, скариди и майонеза. Украсете с тънки кръгчета репичка.

За още сходни предписания последвайте канала на във.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР