Студените февруарски дни освен с високите сметки за отопление ще

...
Студените февруарски дни освен с високите сметки за отопление ще
Коментари Харесай

Крум Зарков министър на правосъдието ли е или министър на Иван Гешев?

Студените февруарски дни с изключение на с високите сметки за отопление ще бъдат запомнени и с неспирния гастрол на правосъдния министър Крум Зарков в огромните национални медии. За две седмици той имаше четири участия в БТВ, даде следващо изявление за БНР и Силвия Великова. Естествено пред дръжките на микрофони той се усеща като вкъщи си – няма неуместни въпроси, няма сериозни бележки, министърът е свободен да лее колкото си желае станалите към този момент досадни опорки против неуместния основен прокурор Иван Гешев. И какво? Едно и също.

Всъщност - Крум Зарков министър на правораздаването ли е или министър на Иван Гешев?  

Изпаднал като че ли в транс или някаква форма на тъмен захлас експротежето на Корнелия Нинова очевидно е подчинил цялото си създание на задачата да громи безконечния зложелател на родното задкулисие. Няма по какъв начин по различен метод да тълкуваме граничещата с психиатрична диагноза маниакалната обсесия на Зарков по Гешев. А го мислихме за естествен младеж с бъдеще в политиката. Ясно, че желае да надмине Христо Иванов, Янаки Стоилов, Иван Демерджиев и Надежда Йорданова, да се покаже като правосъден министър - пръв поборник против неприятната прокуратура, флагман на нейното завземане. И въпреки всичко дано забележим какво всъщност споделя на аудиторията.

Крум Зарков даде ясна и недвусмслена поръчка, че в новия парламент още веднъж ще внесе отнеслия рецензии от редови магистрати, конституционалисти и елементарни адвокати личен закон, ориентиран против Гешев. Забележете – нормативният акт на Зарков е отритнат освен от прокуратурата или от Висшия правосъден съвет. Наказателната гилдия на Върховния касационен съд сподели ясно, че той е противоконституционен. Но все пак министърът на правораздаването от висотата на поста си в служебната изпълнителна власт, не предстоящ на парламентарен надзор, си поволява да се подиграва на самостоятелна институция каквато е прокуратурата. Ще написа книги за неуспехите на прокуратурата, ще пуска колажчета и ехидни мнения в обществените мрежи по адрес на държавното обвиняване. А нещо да каже за неуспехите на политиците, за неуспехите на депутатите? Не – индивидът си има фикс идея, задача и задача, която извършва.

Крум Зарков очевидно доста желае от червен народен представител да се трансформира в розов, явно това му е задачата, само че не отива на правосъден министър да пада толкоз ниско. Не е обичайно и не е възпитано толкоз безскрупулно да показва личностна фиксация. Правосъдно ли е неговото ведомство или министерство за отстрел на Гешев? Разстройство на душeвността ли е това или какво?

Няма неприятно правист №1 в изпълнителната власт да е деен. Но за какво единствено що се касае до прокуратурата и законите, ориентирани персонално против нейния административен началник. Не сме го чули да повдига тематики, да предлага закони, да внася решения по отношение на войната по пътищата или с тежкия мигрантски напън след който си отидоха четирима български служители на реда единствено в границите на втората половина на 2022-ра. Да – натискът по границите понижа, само че това е поради студа, несъмнено е, че талазите с незаконни мигранти ще се появят още веднъж единствено след месец-два.

Законът против Гешев ли е най-важното в страната или, че цените в магазините са по-високи от тези в най-богатата страна в Европа - Люксембург? Явно е по този начин, щом всяко негово изявление е офанзива против личността на основния прокурор. И какво от това? Какво ще се промени, даже и да имаме механизъм за следствие на основния прокурор по доносите на няколко протестърски организации, финансирани от олигарси. България ще стане Швейцария на Балканите ли? Глупости.  

Крум Зарков замязва на оня пловдивски юрист Екимджиев, който като негоден грамофон от години ругатни прокуратурата и нейния началник. С едни и същи опорки, до момента в който съди личната си страна в Съда в Страсбург. Същия Екимджиев който обясняваше, че Кирил Петков не бил нарушавал Конституцията подписвайки декларация с погрешно съдържани, с цел да стане длъжностен министър на стопанската система.  

Зарков наподобява се състезава с Екимджиев, въпреки всичко би трябвало да се преизпълнява петилетката – на седмица по пет изявленията против Гешев. Крайният резултат занапред е явен – Зарков ще показа нерадостната орис на предшествениците си – претърпели гръмък провал и пагубно крушение в неспирните опити за завладяване на правосъдната система и по-специално на прокуратурата, която остана последния зложелател на задкулисието, олигарсите и политиците с нечиста съвест.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР