Студената вълна, която скова в лед скандинавските страни през последните

...
Студената вълна, която скова в лед скандинавските страни през последните
Коментари Харесай

Студ и сняг сковаха Европа

Студената вълна, която скова в лед скандинавските страни през последните дни, засегна Централна и Източна Европа, причинявайки спирания на тока и проблеми с превоза. В Обединеното кралство е публикуван сигнален оранжев код, който ще остане в действие за цяла Англия до петък.

Температури от минус 23 градуса бяха измерени в Североизточна Полша. Още по-ниско паднаха температурите в Латвия. В Унгария студът беше съпроводен и със мощни ветрове, изкоренили дървета и отнесли покриви на къщи.

За Англия, с изключение на оранжев, е разгласен и жълт код - предизвестията са ориентирани главно към здравните служби. Оранжевият цвят там значи риск за цялото население. Агенцията за здравна сигурност се притеснява от нарастване на инфарктите, инсултите и инфекциите на гръдния панер. Рискът е по-голям за по-възрастните хора и тези с трайни здравословни проблеми.

Температурите на Острова паднаха под нулата през нощта. По пътищата има заледявания. Прогнозирани са още превалявания от сняг.

В Северна Гърция задуха мощен вятър, заваля дъжд, а по високите места към този момент има и сняг. И там температурите паднаха, а управляващите предизвестиха водачите да бъдат деликатни поради заледявания в областите Тракия, Атики, Магнисия и на Спорадските острови. Дъждове наводниха пътищата в град Волос.

Затруднения чака и морският трафик с фериботите. Заради заплаха от мощни талази управляващите предизвестиха хората да не се доближават до брега на морето. В тази конюнктура пътната полиция всеобщо ревизира колите за вериги. Предвидени са солени санкции при нарушавания – от 80 евро и нагоре.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР