Студът затвори 961 училища в цялата страна поради влошените метеорологични

...
Студът затвори 961 училища в цялата страна поради влошените метеорологични
Коментари Харесай

Студът затвори 961 училища

Студът затвори 961 учебни заведения в цялата страна заради влошените метеорологични условия и пътна конюнктура в страната, оповестиха от Министeрството на образованието. На места, както стана във Варна, насилствената почивка може да продължи и до края на седмицата, в случай че ситуацията не се усъвършенства.

Най-много – 73 учебни заведения, са затворени в област Кърджали. В област Плевен и област Русе – по 71 учебни заведения, а в област Сливен – 68.

За петък - 2 март, ще бъде направена спомагателна преценка за образователния развой. Заради влошената метеорологична конюнктура на територията на област Варна и на следващия ден са прекратени образователните занятия на територията на община Аксаково. Всички учебни заведения затварят и в община Балчик заради усложнената зимна конюнктура и затворени пътища от републиканската мрежа.

Общините Свищов и Павликени също преустановиха образователните занятия във всички учебни заведения в двете общини. Освен това на територията на община Сухиндол от учебно заведение са освободени всички пътуващи възпитаници.

Неучебен ден е и в Силистра, Стара загора, Петрич, Карлово и казан.

Кметовете на варненските общини Бяла, Девня и Суворово анулираха образователните занятия през днешния ден и на следващия ден, а в община Вълчи дол учениците няма да вървят на учебно заведение до края на седмицата. Неучебни дни оповестиха и в редица общини в Шуменска, Плевенска и Видинска област.

ЗАТВОРЕНИ УЧИЛИЩА Пожарна охрана ОБЛАСТИ:

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД, ОБЩИНА ПЕТРИЧ – 18 УЧИЛИЩА

ОБЩИНА БУРГАС – 26 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ВАРНА – 98 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 17 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ВИДИН – 12 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ВРАЦА – 44 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ДОБРИЧ – 46 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ – 73 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ЛОВЕЧ – 3 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ МОНТАНА – 17 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ПЛЕВЕН – 71 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ПЛОВДИВ – 29 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ РАЗГРАД – 59 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ РУСЕ – 71 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ СИЛИСТРА – 45 УЧИЛИЩА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР