Студът си отива, а с него и все по-често мечтите

...
Студът си отива, а с него и все по-често мечтите
Коментари Харесай

Топ 5 на танците, с които ще изгорим най-много калории


Студът си отива, а с него и все по-често фантазиите ни ще ни водят към морето и слънчевите плажове. Но... Дали не сме натрупали някое и друго килце, около зимния застой на топло?

Спокойно, казусът не е единствено ваш! Има и решение, което не е обвързвано нито с кошмарни изнервящи диети, нито с безумно боричкане във фитнеса. 

По-много прелестен метод можете да постигнете впечатляващи резултати и да влезете във форма. Просто танцувайте!

Танцът, стига да не е сред четирите стени на дома ти, е форма на обществена интензивност. Дава опция да се срещаш с нови хора и да създаваш другарства. Клубовете по танци надграждат уменията ти за другарство и покачват увереността и самооценката ти, понижават напрежението и оставят изцяло чувство за благополучие.

Ето и петте танца, които ще ви оказват помощ най-добре да стопите непотребните килограми:

5. Ориенталски танци

Имайки поради близостта на този тип танци с обичания на доста българи род в музиката, няма по какъв начин да не го сложим в нашата ранглиста. Нещо повече, те не са просто " въртене на гюбеци ". Ориенталският танц се приема за един от най-древните на света, като за негова татковина се приема Средния Изток и Северна Aфрика. В него се разграничават обичайни и съвременни стилове, като някои от тях включват потреблението на аксесоари – воал, бастунче/стик, крила, ветрила, мелая и други.



Ориенталските танци са с антична история и знания за самата жена. В началото танцът се изпълнявал както като част от разнообразни ритуали, по този начин и за развлечение. Той дава опция за израз на страсти и прекарвания. Полезен и прелестен. Усъвършенства координацията на крайниците с торса, както и равновесието. Интензивно упражнява всички мускулни групи - шийни, раменен пояс, гръбни, гръдни, бедрени. Оформя фигурата по доста съразмерен метод (особено талията), покачва тонуса. Преоткрива женствеността.

4. Канго Джъмпс

Последен вик на модата напоследък. Първоначалното появяване на този тип активност на родната сцена бе свързван главно с подскоци и извършения. Напоследък се следят и колоритни танци, било то български или задгранични.



Основната част на тренировката включва пет присъщи за Канго Джъмпс стъпки в разнообразни разновидности. В взаимозависимост от равнището на участниците треньорите задават по-сложни или по-лесни разновидности на главните стъпки. Канго Джъмпс тренировката наподобява на танц, защото стъпките се наслагват една след друга и след тяхното съчетание в края на главната част се получава хореография от придвижвания, изпълнявана под звуците на музикални ремикси. Всяка една от Канго обувките тежи по 2 кг., което обезпечава в допълнение натоварване. Това прави тренировката по-ефективна, защото придвижванията на краката изискват покачване на спомагателна тежест. Проучвания демонстрират, че при една Канго Джъмпс подготовка се изгарят към 400-800 калории. Трябва да се има поради, че тази стойност е единствено ориентировъчна, защото количеството изгорени калории се въздейства от интензивността на тренировката и други фактори.

3. Зумба 

През 90-те години на ХХ век при провеждането на клас по аеробика Бето Перез не помни да вземе със себе си касетата с музиката за неговата хореография. За да не провали образованието, той взема решение да импровизира като употребява обичайни салса и меренге ритми от касетите, които носи със себе си.



Хореографията на зумбата съчетава придвижвания от хип-хоп, самба, салса, меренге, мамбо, бойни изкуства и кючек. Заедно с това се извършват клекове и удари. Часовете по зумба са структурирани по сходство на класическата аеробика, като първите 45 минути се състоят от кардио подготовка, а в последните 15 се извършват извършения на земя за съответни проблематични зони, като стомах, крайници, дупе.

2. Брейк 

Тук, въпреки и изненадващо, застава този жанр. Второто място е ориентирано към по-младата част от аудиторията, защото към този момент от много години по заведенията този тип танци притегля огромен брой погледи и възхищения. Стилът изисква доста сериозна физическа подготовка и това е сигурен метод да се влезе във форма.



Брейк денс е название на истинския танц Breakin’ получил популярност в Бронкс измежду младите пуерториканци и афроамериканци в края на 60-те и началото на 70-те години на двадесети век. Нормално танцът се извършва на фънк или хип хоп музика. Има 5 първоначални детайла, които оформят основите на брейка. Те са Top Rock, Go downs, Footwork, Spin moves (power moves), freezes ( замръзвания ). Разчита се на микс от съгласуваност, еластичност, жанр и темп. С тази техника се открива демонстрацията. Брейкът има огромен боеприпас от съществени стъпки, които нормално се усвояват от начинаещите и се развиват от напредналите. От особена значимост е положителното напредване в пространството и умеенето да се реализира изненада в осъществяването. Също толкоз належащо е умеенето да се импровизира. То придава на брейка особена активност.

1. Български танци  

Кои, в случай че не българските танци, могат да са на първото място. Те са едно превъзходно комбиниране сред краката, тялото, ръцете и главата. Благодарение многото разнообразни етноси, които са минали през територията на България, хората, които са усвоили това изкуство, могат да бъдат извънредно универсални във всеки един род. Стилът на националните танци се е оформил в продължение на епохи според от изискванията на нравствен живот, нравите и обичаите, при които е живял и се е развивал народът ни.



Хора от разнообразни страни се чудят по какъв начин такава дребна страна като нашата, има такова огромно многообразие от танци и хора. Всеки, който е имал удоволствието да следи тази магия, наречена български фолклор е останал очарован от прелестните ни песни и танци. В страната ни има шест етнографски области (Северняшка, Шопска, Пиринска, Добруджанска, Тракийска, Родопска) като всяка от тях се отличава със характерни придвижвания.

Да танцуваш постоянно е доста прелестно, а преимуществото на българските национални танци е, че и множеството от нас имаме някакви мемоари, свързани с песните, върху които се танцува. Танците ни укрепват мускулите на гърба, коремните мускули, ръцете, краката, оказват помощ да се запази подвижността на ставите, вършат ни по-стройни и грациозни. Има и доста версии, в които родното изкуство е обвързвано и с лечебни цели. До какъв брой е правилно, към момента не може да се каже.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР