Сцените на брутална жестокост и насилие, на поругаване на човешкото

...
Сцените на брутална жестокост и насилие, на поругаване на човешкото
Коментари Харесай

Радев: Сцените на брутална жестокост и насилие отприщиха вълна от гняв и възмущение по целия свят

Сцените на брутална свирепост и принуждение, на поругаване на човешкото достолепие отприщиха вълна от яд и отвращение по целия свят. Това съобщи президентът Румен Радев в Централната софийска синагога, където се отслужва молитва за мир.

" В тези тъжни дни след ужасяващата терористична офанзива на " Хамас " против Израел отдаваме своята дълбока респект към паметта на всички почтени жертви ", отбелвза в словото си президентът.

България остро осъжда невижданата офанзива против Държавата Израел и преднамереното ликвидиране на мирни жители. Винаги сме заклеймявали и ще продължим да осъждаме по най-категоричен и хладнокръвен метод тероризма във всичките му форми. Терористичните дейности и насилието не могат в никакъв случай да бъдат оправдани по какъвто и да било метод и за каквато и да била политическа идея, съобщи Радев.
Нашата цялостна взаимност и съпричастност с Израел се вписва и в подтекста на здравите исторически връзки сред българския и еврейския народ. България и българският народ към този момент са посочили, че ние сме нетърпими против погазването на най-голямата полезност на този свят – човешкият живот. Преди 80 години ние не допуснахме близо 50 хиляди български евреи да попаднат в лагерите на гибелта и този невиждан акт на избавление ясно показва силата, смелостта, волята, хуманизма на нашия народ, проявени в най-черните дни на човешката история, добави президентът.

По думите му по същия метод и през днешния ден ние сме солидарни с жертвите на тероризма, ориентиран против мирните еврейски жители и сме солидарни с нуждата от тяхната отбрана.

" Днес душите ни са покрусени от тази нечовешка свирепост и експанзия. Заедно с това пораства и убеждението, че насилието, отприщено от " Хамас ", може да отвори вратата за реализиране на резистентен и обективен мир, който да води към ценене на справедливите аспирации на двата народа, на желанието на народа на Израел и на Палестина да живеят в мир, и, несъмнено, към устрема на цялата интернационална общественост, в това число и България, тъй като няма различен път към бъдещето с изключение на мира, сподели още Радев.

Президентът изрече съболезнования към всички български евреи, към всички хора от Държавата Израел и по света, изгубили близки и другари в този невиждан по жестокостта си акт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР