Сцел ограничаване разпространението на коронавируса в Канада гражданите, пристигащи със ...

Сцел ограничаване разпространението на коронавируса в Канада гражданите, пристигащи със

Канада въвежда задължително тестване за COVID-19 при влизане в страната

Сцел ограничение разпространяването на ковид в Канада жителите, идващи със аероплан в страната, подлежат на наложително тестване за COVID-19, без значение от имунизационния им статус, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Задължителното тестване се вкарва поетапно, като на повече от половината канадски летища към този момент е основана нужната организация.

Тестът е наложителен за всички пасажери, в това число за притежаващите документ за имунизация или преболедуване на COVID-19. Мярката няма да бъде прилагана единствено във връзка с жителите, които идват от Съединени американски щати.

Пътниците следва да се изолират до приемане на отрицателен резултат от направения тест. Ако резултатът е позитивен, подлежат на 14-дневна карантина.

Неваксинираните пасажери, които имат право да влязат на територията на Канада според канадските законови условия, ще бъдат изолирани в избрани места за целия срок на карантината. Тези, които минават директно през летищата Канада, ще бъдат тествани при кацане, като по-късно ще могат да продължат пътуването си до крайната дестинация.

По отношение на неимунизираните, които имат право да влизат на територията на Канада, се резервират до момента настоящите ограничения: тестване при идване в Канада; слагане под карантина за период от 14 дни; тестване на осмият ден след идване в Канада.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към дипломатическото ни посланичество в Отава на следния телефонен номер: +1 613 789 3215, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +1 613 316 1998, както биха могли да се обръщат и към генералното консулство на България в Торонто на следния телефонен номер: +1 1 416 696 2420, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +1 416 892 1738. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected] или на имейл адреса на генералното консулство в Торонто: [email protected]

Източник: vesti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg