Струва ми се, че дори с толкова популярен продукт като

...
Струва ми се, че дори с толкова популярен продукт като
Коментари Харесай

Купете САМО 2 тиквички и ще ви науча как да си оближете пръстите с тях:

Струва ми се, че даже с толкоз известен артикул като пилешкото филе в моята домашна готварска книга няма толкоз доста предписания, колкото с тиквички! Цяла година чаках момента, в който мога да се върна още веднъж при тях и да подготвя салати, палачинки и разнообразни други вкусотии от тиквички. Последната рецепта ми е обичана, тъй като е подобаваща както за лека закуска, по този начин и за вечеря или пък почерпка за посетители. На празничната софра това ядене също е доста търсено.

Пека ги и във фурната или на тиган, само че избирам фурната. Първо, това е по-полезно. Второ, слънчогледовото масло в този случай е изцяло излишно. А тиквичките обезпечено ще са меки и сочни. Ето моята рецепта за вкусни Рошави пръчици от тиквички:

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Рошави пръчици от тиквички

Продукти:

2 млади тиквички

1-2 щипки смлян черен пипер

100 г галета

70 г масло

сол на усет

1 с.л. червен пипер (може да добавите и лют)

2 супени лъжици брашно

Приготвяне:

1.Загрейте фурната на 200 градуса и започнете да приготвяте тиквичките: измийте, обелете и отстранете семките (ако има такива) и по-късно нарежете на пръчици.

 тиквени пръчици

2. Поръсете пръчиците си със сол и черен пипер. Пригответе останалите съставки: смесете галетата с аления пипер, разтопете маслото.

 паниране тиквички

3. Оваляйте тиквените пръчици първо в брашно, след това в масло и чак по-късно в овкусената галета. Поставете върху тава, застлана с фолио или силиконова поставка за печене и печете 20 минути.

 тиквички с панировка

Обичам да опитвам със сместа за овалване: от време на време прибавям зелени подправки, от време на време люспи от пикантен червен пипер. Между другото, в случай че обичате доста хрупкава коричка, по-добре заменете галетата с натрошен корнфлейкс. Поднесете тиквичките със заквасена сметана и подправки или с чеснов сос – още по-вкусно е!

 рошави тиквени пръчици

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР