Струва ли ви се, че животът е по-сложен, отколкото когато

...
Струва ли ви се, че животът е по-сложен, отколкото когато
Коментари Харесай

Пет признака на емоционално интелигентните семейства

Струва ли ви се, че животът е по-сложен, в сравнение с когато вие сте били дете? Технологиите освен усилиха опциите ни от позиция на другарство с близките, само че и усложниха доста взаимоотношенията ни. В днешно време всеки е забил глава в телефона си, а изкушенията за децата, като алкохол и опиати, са доста по-достъпни. Тук огромна роля играе фамилията.

Родителството обаче също не идва с указания и постоянно е мъчно да се разбере по какъв начин да се отгледат прочувствено здрави и интелигентни. Това е значимо умеене, което се изисква, изключително в сложните времена, които живеем. Децата би трябвало да се научат да мислят ясно и да вземат здравословни решения за себе си.

В тази връзка ви предлагаме пет признака на прочувствено интелигентните фамилии:

–  Чувството за еднаквост като семейство е явно в прочувствено здравите фамилии. Има възприятие за „ ние “ и горделивост, че сме част от фамилията. Членовете на фамилията имат способи да се застъпват един за различен и макар че явно може да има различия или съревнование сред братя и сестри, има и сигурност в смисъла на принадлежност. Тези фамилии се държат дружно пред останалите, без значение дали имат спорове между тях.

– Подхранват оптимизма, като в същото време одобряват реализма. Емоционално интелигентните фамилии имат метод да подхранват позитивното мислене, като в същото време разпознават и одобряват действителността. Има религия в себе си и един в различен, че каквито и компликации да са на пътя им, те могат да ги преодолеят. Те не се изолират между тях, а постоянно ще се извърнат към другите за помощ. В същото време обаче те имат вяра в личната си дарба да се оправят с нещата.. Освен това те са по-склонни да виждат положителното в живота, вместо да се стопират на неприятното.

– Родителите и бабите и дядовците учат посредством образец, както и посредством истории. Чрез диалог и образец родителите учат децата по какъв начин да основат прочувствено образован живот. Уроците могат да включват разрешаване на спорове, ръководство на финанси, справяне с сложни взаимоотношения, приложимост на алкохол или даже способи за справяне с проблеми като тревога или меланхолия. Вместо да изнасят лекции, родителите споделят личния си опит с децата си, като по този начин им демонстрират, че и те са минали по техния път.

– Мненията и концепциите на децата се извличат и зачитат при вземането на решения. Родителите не престават да направляват и насочват дребните, само че също по този начин ги предизвикват да споделят своите мисли и отзиви. Децата могат да бъдат помолени да дефинират личните си санкции за проблематично държание. Правилата могат да бъдат контрактувани. Родителите осъзнават, че децата им би трябвало да се научат да мислят сами и не желаят да им лишават този късмет, влизайки в ролята на диктатори.

– Разпознават и признават възприятията си, даже отрицателните, като се учат на способи за дейно справяне с тях. Нормално е от време на време всеки да изпитва отрицателни усеща като яд, отчаяние и гняв, като ролята на родителите тук е да научат децата си да разпознават тези страсти и да ги одобряват. Проблемът НЕ е в това да имате тези усеща, а по-скоро се крие в това по какъв начин се ръководят тези страсти. Родителите учат децата по какъв начин да се успокоят, когато изпитват мощни безредици и по какъв начин да се почувстват добре.

Вижте още ⤵️

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР