struma.comОколо 300 работници от завода за волани в Благоевград може

...
struma.comОколо 300 работници от завода за волани в Благоевград може
Коментари Харесай

Пореден завод фалира в България. Над 300 души остават без работа

struma.com

Около 300 служащи от завода за кормила в Благоевград може да останат без работа, откакто компанията е почнала процедура по оповестяване на разпродажба. Причината за идното прекъсване на работата е влошени финансови резултати и компликации при набирането и задържането на личен състав.

От управлението на завода са предложили на служащите да стартират работа в нова компания със сходна активност, която ще се обитава в същите индустриални пространства. Хората обаче не са съгласни с предлаганите условия на труд и възнаграждение в новото сдружение. Работниците упорстват след банкрута на сегашният им шеф да бъдат изпратени на борсата и да получат полагащото им се обезщетение.

От управлението на завода в Благоевград отхвърлиха коментар дали служащите ще получат компенсации след прекъсване на производството.

Проверка на Инспекцията по труда в Благоевград не е открила нарушавания на трудовото законодателство, най-малко все още. Припомняме, че през днешния ден служащите излязоха на митинг поради неразбираемото си бъдеще. 

М. Иванов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР