Структурите на МВР ще проверят цялата налична оперативна информация за

...
Структурите на МВР ще проверят цялата налична оперативна информация за
Коментари Харесай

Демерджиев: МВР ще обедини и анализира всички данни, които има, за санкционираните по „Магнитски“

Структурите на Министерство на вътрешните работи ще ревизират цялата налична оперативна информация за глобените по закона „ Магнитски ", всички производства, които са водени или се водят сега. Данните ще бъдат обединени и оценени.

Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев на брифинг в Благоевград, в отговор на журналистически въпрос за това какви инспекции възнамерява вътрешното ведомство по отношение на новите лица в листата „ Магнитски ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Демерджиев добави, че деликатно ще бъдат осмислени претекстовете за наложените наказания, доколкото „ този път има такива, за някои - много ясно изразени ".

По тези случаи ведомството ще работи с ДАНС, само че на този стадий няма да си партнира с прокуратурата.

Неговите упования са да има и последващи описи с български лица. Затова Министерство на вътрешните работи подхваща друга тактика - ще работят в задатък. " Силно се надявам, че преди да излезе идващият лист ще имаме резултати по досъдебни производства, които ще касаят лица, попаднали в този лист ", разяснява той.

На 10 февруари Съединени американски щати и Англия оповестиха налагането на наказания на лица от България. Санкционирани от Министерството на финансите на Съединени американски щати по закона „ Магнитски " са Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов - " за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България ". Англия разгласи налагането на наказания против Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР