Структурите на Държавна сигурност и част от старата партийна номенклатура

...
Структурите на Държавна сигурност и част от старата партийна номенклатура
Коментари Харесай

Бойко Станкушев: В убийството на Къро съзирам руски почерк

Структурите на Държавна сигурност и част от остарялата партийна номенклатура започнаха при започване на 80-те години да си основават паралелни, невидими структури, с цел да може като се обърне палачинката, да запазят икономическата си власт.

Хората виждаха едни яки момчета с черни тениски и бръснати глави – мутри, които обикаляха. Но хората зад тях стояха същинските притежатели и кукловоди. това са хора, които не се появяват в общественото пространство и съумяха да генерират за 30 години голямо количество пари, с което могат да си разрешат да вършат каквото желаят.

Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” журналистът и основател на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев разяснявайки убийството на Красимир Каменов – Къро в Кейптаун.

„ Има някакъв кодекс на честа и при мафиотите. В това ликвидиране зървам съветски почерк. Те стрелят по всичко, което мърда – кучета, котки, канарчета ”, акцентира журналистът.

По думите му Къро от инструмент, който е подбран, тъй като е образован, развива един огромен бизнес и в един миг взема решение, че може да е самостоятелен. „ Вероятно е станал толкоз огромен, че е решил да си повярва, че може да е самичък.

Това е първата неточност, която е позволил. Той и по тази причина към този момент 17 години не е в България. Втората неточност, която е позволил, че може би, че е настъпил нечий непознати ползи. Трето – той дълго е обвързван с други имена от българския ъндърграунд като Таки. Някаква синергия от български и непознат ъндърграунд е решила, че той пречи и го е унищожила ”.

„ Той завлече доста секрети в отвъдното. Като няма очевидец, няма да има проблем “, добави Станкушев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР