Структурата на Министерския съвет все още се уточнява, но идеята

...
Структурата на Министерския съвет все още се уточнява, но идеята
Коментари Харесай

Все по-близо до съставяне на правителство: Кои са спряганите имена за министри

Структурата на Министерския съвет към момента се прецизира, само че концепцията е всеки от съдружните сътрудници да има вицепремиер. Това съобщи по съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Самият Василев ще е предлагането на Политическа партия за финансов министър.

Кирил Петков е предлагането за министър председател , а Бойко Рашков и Николай Денков за надлежно министерствата на вътрешните работи и на образованието. Все отново, обаче, Асен Василев съобщи, че към този момент не желае да се приказва за имена, защото има още няколко стадия, през които би трябвало да се мине. 

От думите му стана ясно, че упованията на " Продължаваме Промяната " са в границите на идната седмица да има държавно управление. Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано съдружно съглашение или връчен мандат.

" Надявам се на следващия ден към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с другите партийни водачи. В понеделник или вторник да стартират процесите по доуточняване на всички текстове и напредването им към партийните органи за приемане на мандат за сключване на съдружно съглашение ", добави Василев.

Коментар от Василев пристигна и за броя на министерствата:  " Има разнообразни оферти, концепцията е да са едно или две повеч е, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното ръководство. То ще дръпне структури от разнообразни ведомства ", сподели съпредседателят на Политическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР