Стромае се завръща на музикалната сцена след 9-годишна пауза с

...
Стромае се завръща на музикалната сцена след 9-годишна пауза с
Коментари Харесай

Стромае се завръща след 9-годишна пауза с нов албум и амбиция да покори Америка

Стромае се завръща на музикалната сцена след 9-годишна пауза с нов албум и упоритост да покори Америка, предава Агенция Франс Прес. Смесицата от танцувални ритми, автентичен жанр и остри рап текстове го изведе до върховете на класациите в редица страни преди повече от десетина години. Изпълнителят направи възторг през 2010 година със своя шлагер Alors On Danse, който го трансформира в звезда от международна големина. След това Стромае сътвори и други запаметяващи се части и завоюва милиони почитатели по света.

Последният албум, който направи е от 2013 година. След това белгийско-руандийската звезда съвсем изчезна от светлините на прожекторите - доведен до ръба на самоубийството от тежка изтощеност.

Добрата вест за всички негови фенове е, че през днешния ден Стромае се завръща в бойна подготвеност с новия си албум „ Multitude “ и има упоритостите да разбие Америка. Песните, които са включени в плана, към този момент получиха изключителни мнения.

У него към този момент няма никакви признаци на меланхолия, изострена от резултата на антималарийните медикаменти, които го сложиха на колене преди няколко години в края на изтощително международно турне.

Новият албум основава въодушевление, а в първата ария в него „ Invaincu “ ( " Непобеден " ) 36-годишният мъж се радва на възродената си упоритост.

„ Имам спортен хъс... даже и да съм по-сдържан отпреди “, споделя Стромае. „ Виждам Били Айлиш, Ая Накамура, Адел, които имат мегахитове, и желая да се опитам да направя същото, да се измервам с тях. Това е его “, разкрива изпълнителят.

И въпреки всичко Стромае е прекомерно рационален, с цел да разреши на тази концепция да го завладее: „ Започва като игра, само че след това съзнавам, че има задоволително място за всички нас. Можеш да харесваш Ая, Стромае, Били, Адел - в действителност това не е съревнование. “

Сингълът, с който артистът се завърна " L`enfer " (Ад) е приветстван поради безпощадния прочит на мислите му за самоубийство.

„ Ако това помогне на някои хора да потърсят помощ, това е отлично “, споделя той.

Но в този албум няма самосъжаление или предаване. Историите в него постоянно са гневно политически, като да вземем за пример „ Riez “ (Смях), в която се съпоставят фантазиите на артиста за популярност и благосъстояние с фантазиите на мигранта за документи и храна. Любопитна е и песента „ Fils de joie “ (Син на радостта), където Стромае влиза в ролята на наследник на продажница, изправяйки се против клиент, служител на реда и сутеньор.

„ Темите, които нямат нищо общо с теб, от време на време са по-лесни за изложение “, признава изпълнителят.

„ Тази ария се роди от гледането на телевизионно предаване за децата на секс работничките. Наистина се трогнах от насилието, което те претърпяват “, споделя Стромае.

Предишните му албуми бяха еклектични, само че този път палитрата е още по-широка и включва огромно многообразие от стилове и принадлежности - електро, персийска и китайска флейта, перуански китари и доста други.

„ Самият аз съм комбинация - татко руандиец, майка фламандка “, споделя той.

„ Майка ми постоянно е имала предпочитание да открива света и ми го съобщи. Но ми лиши известно време, с цел да оценя музиката, която тя харесваше. Преди 10 години мразех боливийската музика, а в този момент я обичам. Тя от дълго време слуша японска музика - аз към момента не съм подготвен “, прибавя Стромае със смях. „ Но може би ще опитам “, споделя още той.

Все отново изпълнителят е насочил погледа си към една предизвикателна цел: да пробие в Америка. Голямото тестване следва идващия месец, когато той ще бъде хедлайнер на фестивала „ Коачела “ в Калифорния.

„ В началото не беше моя упоритост да пея на френски език на място като Съединени американски щати, които не са привикнали да слушат музика на различен език “, споделя той. „ Но постоянно съм слушал песни на британски - не всеки път съм ги разбирал, само че въпреки всичко съм се вълнувал. Казах си, че може да се получи и в другата посока “, безапелационен е Стромае.

Концертът в „ Коачела “ е обвързван с избрана доза терзание от негова страна.

„ Стискам палци, опитваме се да бъдем много амбициозни в шоуто. Опитвам се да не мисля прекомерно доста за това “, споделя страстите си Стромае.

Пол Ван Хавер, по-известен със театралното си име Стромае, е белгийски артист, създател на песни, рапър и музикант. Той е прочут най-много с творбите си в жанра хип-хоп и електронна музика.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР