Строителството в курортите Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена,

...
Строителството в курортите Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена,
Коментари Харесай

Спират строежите в курортите край Варна

Строителството в курортите Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Чайка и в курортните зони Прибой и Манастирски хълм би трябвало да бъде спряно на 15 май. От тогава до 1 октомври в петте региона ще бъде неразрешен достъпът на тежка машинизация и на камиони със строителни материали, гласи заповед на кмета на Варна Иван Портних.

Изключение ще има единствено за неотложни аварийно-ремонтни действия. Според заповедта от 1 до 14 май от обектите в комплексите ще могат да се изнасят строителни боклуци сред 8 и 10 ч. и от 16 до 18 ч., само че единствено по позволен маршрут, утвърден с уверение от общината.

До 14 май незавършените градежи би трябвало да бъдат обезопасени, бараките към тях – отстранени, а тротоарите и пътните настилки – почистени и възобновени. Същото важи и за засегнатите от строителството зелени площи, които би трябвало да бъдат и залесени.

За спазването на заповедта дават отговор “Общинска полиция”, районните ръководства на Министерство на вътрешните работи и районните кметове. Уличените в нарушаването й физическите лица са застрашени с санкции от 1000 до 10 000 лева, а за компаниите глобите са от 10 000 до 50 000 лева, предизвестиха от общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР