Строителството на нова сграда на детска градина Синчец“ в село

...
Строителството на нова сграда на детска градина Синчец“ в село
Коментари Харесай

Павел Михайлов: Изграждането на нова детска градина в Браниполе е най-големият обект за община „Родопи“

Строителството на нова постройка на детска градина „ Синчец “ в село Браниполе е най-мащабният план, който е на път да осъществя община „ Родопи “ след близо десетилетие застой. Проектът е на стойност 4,6 милиона лв., финансиран от Министерството на образованието и науката. По плана екипът на Павел Михайлов, претендент за кмет на община „ Родопи “ работи от началото на своя първи мандат. Михайлов се явява на тези избори за локална власт от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “.
Прочетете още
Новата детска градина е ситуирана на терен от близо 3 декара и ще обслужва над 150 деца, разпределени в 6 групи – 4 култивиран, една яслена и една аварийна за най-малките поданици на село Браниполе. Всяка ще разполага със лична обособена площадка за игра. Детската градина се извършва по всички модерни стандарти.

Павел Михайлов, претендент за кмет на община „ Родопи “ за втори мандат напомни, че  общината вложи и над 300 хиляди лв. в ремонт на постройките, в които бяха преместени децата от детска градина „ Синчец ” - читалището и в сградата  на  учебното заведение в селото. В учебното заведение беше осъществен и главен ремонт на отоплителната апаратура.

От 2019 година до края на първия мандат на Павел Михайлов в Браниполе са вложени 7 726 202 лв..

По време на мандата беше реновиран паркът, който се намира директно до новостроящата се детска градина. Старата настилка беше фрезована и отстранена, построена беше нова алейна мрежа с полагане на нов асфалтобетон и алейни бордюри. Част от обновеното зелено пространство е и новият  кът за игра и отдих, построен  със средства по ДФЗ. Детските уреди  и зеленият парк към този момент доставят голяма наслада на децата и успокоение на техните родители.

Със лични средства общината съумя да реализира главен ремонт на  улица „ Хан Аспарух “.  С пари, отпуснати по ДФЗ напълно беше реконструирана улица „ Шипка “.  Направен беше главен ремонт на улица „ Трепетлика “ – с нов асфалт, маркировка, сменени водопроводни тръби, нова тротоарна настилка и бордюри. Положена е нова настилка  и на част от улица „ Дружба “, като са заменени старите бордюри и тротоарните плочки. Направи се и незадълбочено отводняване с  създаване на улични оттоци.

Асфалтирана е  улица „ Съединение “.  Павел Михайлов изясни, че пътната права се свързва с към този момент ремонтираните през този мандат улици „ Шипка “ и „ Хан Аспарух “ и по този начин цялата зона е облагородена. 

В резултат от работата на Павел Михайлов  през миналия 4-годишен период  беше проектирано и изпълнено  строителството на второстепенна канализационна мрежа по улиците „ Персенк “, „ Хан Крум „ и „ Охрид “.  За останалата част на канализационната мрежа в селото също има план.

През мандат 2019-2023 Павел Михайлов и екипът му потвърдиха, че опазването на здравето е част от целите за развиване на общината. Затова бяха обезпечени средства за главен ремонт на постройката на бившето кметство в Браниполе, където ще се обособят амбулатории за първична здравна помощ.

Селото към този момент наподобява по напълно друг метод през вечерните часове, след като  207  нови енергоспестяващи LED осветителни тела замениха старите улични лампи.

Фокус в работата на Павел Михайлов през миналия 4-годишен интервал беше и обществената политика.

В Браниполе 23 души персонални асистенти поставят грижа за същия брой нуждаещи се лица за осъществяване на действия, отговарящи на самостоятелните потребности от персонален, домакински или обществен темперамент  по Механизъм за персонална помощ. 17 консуматори са част от  услугата „ Асистентска поддръжка “. За тях поставят грижи 13 обществени асистенти. 15 души получават поддръжка по план „ Грижа в дома “.

8 души в селото всеки ден получават топла храна по план „ Топъл обяд в община Родопи “.

С спомагателни дотации и средства за осъществяване на събития беше подкрепена активността на читалището.

Първите задължения, които поема  претендентът за кмет на община „ Родопи “ за втори мандат Павел Михайлов пред жителите на Браниполе са правене на план за нова постройка на читалището, Подробен устройствен план и план за състезателен комплекс в местността „ Тръновица “, планиране на мостово оборудване, свързващо улиците „ Родопи “ и „ Черно море “. Ще бъде изработен главен ремонт на улиците „ Синчец “ и „ Дружба “.

Промяната продължава с номер 68 в  бюлетината за кмет на община Павел Михайлов  и общински съветници от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “.

РАБОТИМ ЗДРАВО! ЗА ДОБРОТО НА ОБЩИНА „ РОДОПИ “!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР